Сім’ї внутрішньо переміщених осіб оглянули пам’ятки українського сакрального мистецтва

Працівники відділу соціальної роботи Франківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели благодійний захід "Народна ікона" для сімей вимушено переміщених осіб з Криму та Сходу України. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Під час заходу сім’ї оглянули колекцію середньовічного українського сакрального мистецтва ХІІ-ХVІІІ століть представлену у Національному музеї ім. А. Шептицького. Споглядаючи ікони, гаптовані церковні тканини, рукописи та стародруки, скульптуру і декоративна різьбу, учасники долучились до скарбниці пам'яток вітчизняної культури і мистецтва, та шедеврів європейського значення.

«У храмах та в оселі кожної християнської сім’ї чільне місце займають ікони. Втілення святих на полотні є своєрідним символічним «вікном» в духовний світ. Кожен штрих - це знак або символ, який має певне значення. Окрім цього, іконопис, як і інші пам’ятки є безцінним джерелом історії для нащадків, джерелом живого духу та хоробрих, безсмертних сердець. Сподіваємось, що відвідини музею стали для сімей гарною духовною відновою, можливістю долучитись до історії та дізнатись нову корисну інформацію», - Світлана Гриців, начальник відділу соціальної роботи Франківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: