У Львові пройшло громадське обговорення щодо конгрес-центру

У понеділок, 4 квітня, відбулося громадське обговорення щодо врахування громадських інтересів при проектуванні конгрес-центру у Львові. Ініціатором обговорення виступило Lviv Convention Bureau (ЛКП «Агенція з підготовки подій»).

Нагадаємо, що 30 грудня 2015 року на сесії Львівської міської ради Lviv Convention Bureau було надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Стрийській – кільцевій дорозі для будівництва багатофункціонального комплексу (конгрес-центру та виставкового залу).

Як наголосила протягом обговорення Ліна Остапчук, директор Lviv Convention Bureau, проект наразі перебуває на етапі підготовки до створення ТЕО (техніко-економічного обґрунтування), тому метою громадського обговорення є почути та врахувати думку усіх зацікавлених сторін. Лише після цього буде оголошено конкурсні торги на виготовлення ТЕО, у яких матимуть змогу на рівних умовах брати участь як українські, так й іноземні компанії.

На обговоренні були присутні представники міської влади, бізнесу, стадіону «Арена Львів», Національної спілки архітекторів Львова, а також громадські активісти та представники громади села Сокільники, які будуть безпосередніми сусідами конгрес-центру. Загалом усі підкреслювали важливість врахування зовнішнього середовища при створенні ТЕО, адже конгрес-центр не існуватиме ізольовано, а вписуватиметься у вже існуюче міське середовище. Тому важливе його гармонійне поєднання з наявною інфраструктурою, в тому числі й з житловими будівлями та їх мешканцями.

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, для Львова зараз максимально важливо закласти новий рівень якості, тому цілий рік місто буде на контакті з середовищами: «Якщо ви бачите найкраще, що може дати додану вартість проекту, то ми вас просимо повідомляти про це».

Повне відео обговорення можна переглянути за посиланням.

Довідка:

Конгрес-центр – це багатофункціональний комплекс, який дозволяє проводити масштабні події кількістю понад 1000 учасників. Конгрес-центр може використовуватися як для проведення ділових подій (конгреси, конференції, виставки, семінари), так і для культурних (фестивалі, концерти).

ТЕО (техніко-економічне обґрунтування) – розрахунок економічної доцільності здійснення проекту, заснований на порівняльній оцінці витрат і результатів ефективності виконання, а також терміну окупності вкладених коштів.

Конкурсні торги здійснюються для конкурентного відбору учасників, з метою обрання найбільш підходящої пропозиції від потенційних виконавців проекту. Конкурсні торги відбуваються згідно з процедурами , встановленими Законом України “Про здійснення державних закупівель” (ВР України, Закон “Про здійснення державних закупівель” від 01.06.2010 N 2289-VI).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: