Активісти закликають львів’ян прибрати в парку для майбутніх виноградників

У суботу, 9 квітня, у рамках загальнообласної толоки відбудеться прибирання парку «Знесіння», яке організовують ГО «За ЕКОрозвиток», LvivYoungProject та адміністрація парку «Знесіння».

Активісти проводять толоку в рамках соціально-екологічного проекту «Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden», аналогів котрому немає в Україні. Небайдужі львів’яни прибиратимуть частину парку «Знесіння» від надмірної рослинності та сміття.

Метою проекту є підготувати місце для розвитку виноградарства та створення міського саду.

Акція розпочнеться 9 квітня об 11:00 в інформаційному центрі парку «Знесіння» (Довбуша. 24). Учасники прибирання матимуть можливість дізнатися більше про проект створення виноградника та міського саду на території парку, поринути у «виноградну» історію «Знесіння».

Після невеликої теоретичної частини розпочнеться саме прибирання проектної території, яка згодом перетвориться на зону відпочину для містян та гостей Львова.

Активісти закликають усіх небайдужих взяти участь в акції, щоб згодом у Львові був чудовий парк з виноградниками. З собою бажано мати садові інструменти та гарний настрій.

Нагадаємо, восени активісти вже розчищали територію від сміття, а також віднайшли старий виноградник, який росте і досі. Вони поскладали зрізані дерева, кущі, гілки та поприбирали сухе листя. Загалом прибрали 400 квадратних метрів.

В рамках проекту планують прибирання решти ділянки в південній частині парку від надмірної рослинності та сміття, що значно покращить санітарний стан, відкриє панораму міста з вершин пагорба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: