Львівський туристичний альянс налагоджує співпрацю з польським туристичним кластером

11

4 – 5 квітня у Перемишлі відбулася зустріч туристичних кластерів Перемишля та Львова.

Під час дводенного візиту обговорили та погодили  основні напрямки співпраці, а саме: створення пропозиції та продовження існуючих туристичних маршрутів, спільну промоцію подій, організацію промотурів та візитів блогерів, написання спільних грантів та проектів, налагодження транскордонної співпраці та співпраці між учасниками кластерів, організацію кулінарних навчань у Перемишлі.

«Ми переконанні, що співпраця туристичних кластерів  однаково важлива для обох міст. Адже зменшення популярності Львова на польському ринку в зв’язку з військовими діями на Сході країни, негативно вплинуло і на туристичну галузь Перемишля. Переконаний, що  спільними діями ми дуже швидко досягнемо позитивних результатів», – зазначив Андрій Сидор, президент Львівського туристичного альянсу.

На зустрічі кластерів за участю міського голови м. Перемишль Роберта Хоми був  присутній і народний депутат Верховної Ради України, член президії ЛТА Лев Підлісецький. На зустрічі обговорили стратегічні питання розвитку туристичних потоків поміж містами, а саме питання запуску анонсованого  залізничного  маршруту Львів-Перемишль-Львів та прискорений контроль на пунктах прикордонного пропуску туристичних автобусів.

«Зменшенню черг на прикордоних пунктах  сприятиме збільшення терміну користування автомобілів з польською реєстрацією на території України з 5 до 30 днів. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді.  Стосовно потягу Львів- Перемишль, перший рейс якого був запланований на 19 грудня 2015 року, буде сформований  відповідний запит до Міністерства інфраструктури та транспорту», – зазначив Лев Підлісецький.

Також, за результатами зустрічі від кластерів буде зроблений запит до прикордонних служб з проханням сприяти пріоритетному проходженню кордону туристичним автобусам за наявністю туристичних ваучерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: