У Львові стартував проект для полегшення працевлаштування переселенців

За підтримки Мальтійської служби допомоги у Львові стартував Проект громадської організації YMCA Львів у партнерстві з ГО КримSOS, спрямований на розбудову можливостей роботи з внутрішньо переміщеними особами (ВПО) у Західній Україні.

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Метою проекту є інтегрувати і соціально адаптувати осіб, які переселилися на захід України після анексії Криму та початку воєнних дій на Донбасі. Проект реалізовуватиметься протягом року і охопить такі основні напрями: надання малих грантів на розвиток власного бізнесу, юридична підтримка, психологічна допомога, творчі програми з дітьми, культура та вивчення мов.

«Надання бізнес-грантів передбачає відкритий конкурс на отримання фінансової допомоги  сім’ями, які втратили власний бізнес і намагаються його відновити (або почати новий) після переселення. Усього буде надано 18 грантів  (еквівалент 2000 євро кожен). Експертна комісія визначить переможців та консультуватиме їх у веденні бізнесу протягом подальших дев’яти місяців, а також моніторитиме виконання затверджених бізнес-планів. Не менше 10-и з 18-и бізнес-ініціатив планується реалізувати в сільській місцевості. Переможців обиратимуть за критеріями новизни та актуальності ідеї та активної співпраці з місцевим населенням, що матиме інтеграційні переваги та потенційне створення нових робочих місць. Особлива увага надаватиметься реалізації бізнес-ідей у сільській місцевості. Фінансування буде забезпечувати переважно обладнання та устаткування (інші статті бюджету потребуватимуть додаткового обґрунтування)», – зазначили організатори.

Для участі у конкурсі потрібно заповнити Анкету учасника (на Фейсбук-сторінці Lviv City YMCA та сайті www.krymsos.com) та надіслати її на електронну адресу [email protected]до 15 квітня 2016 року (координатор – Мар’яна Жураковська). Результати відбору будуть оголошені 24 квітня.

Юридична допомога Проекту має кілька завдань:

  • надання різнопланових юридичних консультацій ВПО
  • надання консультацій ВПО, які планують заснувати власну справу (порядок державної реєстрації, вибір системи оподаткування тощо)
  • надання юридичних консультацій особам, які мають намір почати спільну справу з ВПО
  • надання юридичних консультацій особам, які мають бізнес у тимчасово окупованих територіях, з питань зміни місця реєстрації на підконтрольній Україні території
  • складання процесуальних документів
  • при потребі – безкоштовне представлення інтересів у судах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: