Розумні можливості для школярів: у Львові відбудеться останній етап ІТ-Олімпіади

Молодь мріє мати цікаву роботу, високу зарплату та закордонні відрядження – і освіта в ІТ робить це реальним. Олімпіада Lviv CSIT – хороша можливість для активних школярів у чесному змаганні не лише отримати стипендію, а й вибороти комп’ютерний клас для своєї школи. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

ІТ Олімпіада – це проект для залучення талановитих школярів до цієї сфери, де вони можуть випробувати власні навички, а також отримують безцінний досвід і мотивацію поглиблювати знання. Так, скажімо, минулорічні переможці таки планують працювати в ІТ та хочуть здобувати подальшу освіту в галузі. У такий спосіб більше молоді дізнається та думає про кар’єру в ІТ, тож потенціал місцевого ІТ-ринку також зростає.

Цьогорічна Lviv CSIT  – уже третя, її фінал відбудеться 16 квітня. Подію організовують Lviv IT Cluster разом із Львівською міською радою та Львівською Політехнікою. Олімпіада проходитиме у три тури, перші з яких уже відбулися. Це були онлайн-змагання, де учасники розв’язували тести та задачі. Фіналісти зустрінуться у Політехніці, де представлять свої ІТ-проекти. Учасників оцінюватимуть як досвідчені викладачі, так і професіонали-практики, які працюють в ІТ-компаніях.

«Коли наші школярі перемагають на такій Олімпіаді – то це великий плюс, це надія для всього міста», – відзначає Андрій Садовий, міський голова Львова. Він переконаний – місту потрібно багато розумних людей, а для цього у школах має бути хороший рівень освіти. «Приємно, що ІТ показує у Львові добру динаміку. Приклад – це молоді хлопці та дівчата, які є учасниками та переможцями ІТ-Олімпіади, – додає він. – Треба думати сьогодні про те, яким буде Львів через 5-10 років. Іншої методики бути успішним, аніж бути освіченим, не існує».

«Львів – місто із добре розвиненою ІТ-індустрією, однак молодь не має чіткого уявлення, що таке ІТ»,  – вважає співорганізатор події, професор НУ «ЛП» Наталія Шаховська. Тому Олімпіада – добра можливість показати школярам, що означає бути програмістом. «Молодь почала більше цікавитися ІТ, бо кількість учасників олімпіади щороку зростає. А найважливіше те, що зростає і якість їхніх робіт, – додає вона. – Молодь стимулює ефект змагання, можливість показати себе, а також призи, які вони можуть».

Lviv IT Cluster дарує переможцям стипендію, а також комп’ютерний клас для школи. Інші призери також отримають подарунки від учасників Кластеру. Нагородження відбудеться у травні, у міській раді.  «Lviv IT Cluster дуже багато уваги приділяє ІТ-освіті, адже за нею майбутнє. Україна має найбільший ринок ІТ-спеціалістів у Європі, і треба скористатися цим потенціалом та готувати більше молодих професіоналів», – говорить Степан Веселовський, CEO Lviv IT Cluster.

IT Future та IT Expert – проекти Кластеру для промоції ІТ серед школярів. IT Future – це зустрічі, які він організовує у школах від ІТ-професіоналів; ІТ Expert – серія фахових лекцій для студентів технічних спеціальностей, а також мотиваційні зустрічі із лідерами індустрії. Молодь має змогу зустрітися із людьми, які знають сферу із середини, а також запитати їх порад щодо власного майбутнього в ІТ. Окрім цього, Lviv IT Cluster є партнером LITS, які готують ІТ-спеціалістів у чотирьох різних напрямків. Ця школа допоможе світчерам, які вирішили змінити професію і спробувати себе у новій сфері за короткий час. А для тих, хто шукає якісну бакалаврську освіту в ІТ, розробили програму Комп’ютерних наук в УКУ та нову програму Інтернет Речей у Львівській Політехніці. Остання стартує цього року, де студенти вивчатимуть один із найзатребуваніших ІТ-трендів світу. Обидві програми підготовлені за сприяння Lviv IT Cluster та його учасників і готують бакалаврів, які одразу ж після випуску матимуть потужні практичні навички та зможуть легко адаптуватися у роботі в ІТ-компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: