Активісти розчищають територію для першого львівського виноградника

Цієї суботи, 9 квітня, у рамках загальнообласної толоки відбулось прибирання парку «Знесіння». ГО «За ЕКОрозвиток» та адміністрація парку «Знесіння» розпочали прибирати ділянку, на якій згодом будуть виноградники. Там ще багато роботи, проте активісти планують розчищати парк в кілька етапів.

Толоку проводили в рамках соціально-екологічного проекту «Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden», аналогів котрому немає в Україні. Метою цього проекту є підготувати місце для розвитку виноградарства та створення міського саду.

«Метою толоки є не просто прибрати в парку «Знесіння», а й розчистити територію для створення майбутнього виноградника і урбан-саду на території парку. Відповідно цей проект минулого року започаткували дві волонтерки організації «Glen» з Німеччини. Ми приєднались до них і зараз разом з адміністрацією парку працюємо над облагородженням території», - розповіла керівник ГО «За ЕКОрозвиток».

Активісти напередодні толоки запрошували небайдужих львів’ян долучитись до прибирання. Одним із свідомих львів’ян став Роман Залужний. Хлопець вирішив допомогти організації та адміністрації парку з прибиранням.

«Побачивши інформацію Інтернеті про проводження толоки в парку «Знесіння», я вирішив приєднатись до громадської організації «За ЕКОрозвиток» і допомогти їй в цій нелегкій справі – прибиранні парку і облагородженні території для підготовки висадки виноградників», - наголосив учасник толоки Роман Залужний.

ГО «За ЕКОрозвиток» закликає активних львів’ян долучатись до наступних етапів прибирання парку. Згодом у «Знесінні» посадять виноградники, облагородять територію, проте для початку потрібно розчистити територію від сміття.

В рамках проекту планують прибирання ділянку в південній частині парку від надмірної рослинності та сміття, що значно покращить санітарний стан, відкриє панораму міста з вершин пагорба.

«Ми прибираємо в парку не тому, що це так весело, а тому, що ми бачимо те, що буде після цього потім, ми бачимо кінцевий результат. Саме тут, на цьому місці, виросте перший виноградник у Львові. Ми закликаємо усю громадськість приходити на наступні етапи прибирання», - додає учасниця толоки Олеся Копчак.

Нагадаємо, восени активісти вже розчищали територію від сміття, а також віднайшли старий виноградник, який росте і досі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: