Садовий хоче керувати музичною школою, яку збудують за приватні кошти

Під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради мер Андрій Садовий запропонував розглянути ідею щодо будівництва на вул Ярославенка, 30 будівлі для сучасної музичної школи коштом власника, якого суд зобов’язав відновити знищену пам’ятку історії та мистецтва - будинок українського композитора Ярослава Ярославенка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської міської ради.

«У нас довший час є проблема щодо будівлі на вул Ярославенка, яка була пам’яткою місцевого значення. Є рішення суду, яке зобов’язує відбудувати цей будинок. Цей будинок не є у власності міста. Він є у приватній власності. Якщо навіть його відбудують у приватній власності, не вірю, що можна його відбудувати таким, яким він був. Але якщо б, наприклад, замість цього будинку постала музична школа – думаю, це був би один з варіантів вирішення. Якщо б подивитись на цей проект з точки зору модернізації і прослави цього славного імені в назві музичної школи, яка б могла бути розміщена в цій будівлі.

Тоді були допущені серйозні помилки. Їх треба виправляти. Ми судимось. Суд може тривати довго. Є конфлікт, у якому задіяно декілька сторін. Якщо у результаті цього конфлікту ми знайдемо розв’язання і музичну школу для дітей у цьому мікрорайоні збудуємо – це буде дуже добре.

Наразі – це ідея, яку ми попробуємо опрацювати. Це не є рішення, яке прийняв виконавчий комітет. На виконкомі ми обговорили ідею побудувати музичну школу імені Ярославенка за приватні кошти, але щоб вона потім була в оперативному управлінні міста», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Думаю, це хороша ідея, бо в цьому районі культурний осередок для дітей вже існує на вул Франка, і продовжити тему музичної школи було б ідеально, оскільки Ярославенко був композитором», - додав Юліан Чаплінський, головний архітектор міста.

Відтак, мер доручив заступнику з економічних питань та містобудування Ростиславу Дацківу опрацювати ідею будівництва музичної школи з директором департаменту гуманітарної політики Галиною Слічною, головним архітектором міста Юліаном Чаплінським та представниками управління культури та юридичного управління ЛМР.

«В нас музичні школи у Львові мають славну традицію. Але це б мали бути приміщення музичної школи сучасної формації. Треба збудувати правильну музичну школу, а не пристосовані приміщення, як у нас є», - додав Андрій Садовий.

«Думаю, є механізми. Ми б могли на стадії виконання судового рішення підписати мирову угоду», - додала Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: