Велійка відмовився перевозити пільговиків

Із 15 квітня на Львівщині відбудуться зміни у перевезенні пільговиків. Про це повідомила прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

"Згоди дійшли Львівська облдержміністрація і перевізники регіону. Оскільки бюджет країни (зокрема Президент ветував відповідний закон) і місцеві кошториси не передбачають фінансів для компенсацій перевізникам за пільгові перевезення , то влада і АТП домовилися возити на приміських і міжміських маршрутах безкоштовно чотири категорії пільговиків", - йдеться у повідомленні.

У асоціації зазначають, що це:

- учасників бойових дій (інвалідів війни (АТО));

- членів сімей загиблих в АТО;

- інвалідів першої групи загального захворювання ;

- інвалідів першої групи по зору із особою, що супроводжує;

"Надання послуг з пільгових перевезень іншим категоріям громадян здійснюватиметься за умови сплати ними 50% вартості проїзду. Такий порядок діятиме до введення адресної грошової допомоги на транспортні послуги соціально незахищеним категоріям громадян, але не довше, ніж до 31 грудня 2016 року", - сказано у повідомленні.

Додамо, що 24 березня перевізники провели екстрене засідання ради Львівського обласного страйкового комітету автотранспортної галузі. Причина – бездіяльність влади у вирішенні проблеми пільгових перевезень і відшкодування втрат перевізникам.

Чиновникам поставили категоричну вимогу - розрахуватися із перевізниками за проїзд пільговиків і навести лад із такими перевезеннями в області.

Нагадуємо, що раніше на конференції представників трудових колективів автотранспортних підприємств було прийнято рішення про обмеження пільгових перевезень автомобільним транспортом з 8 лютого цього року.

Представники Львівської ОДА та Львівської облради звернулись до автопідприємств, щоби утриматися від таких дій. Чиновники пообіцяли: в найкоротші терміни проблему пільгових перевезень в області вирішать.

Згідно з рішенням конференції, до 1 квітня 2016 року влада мала б розставити всі крапки над "і".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: