Держлісгоспи та громадськість садили дерева з думкою про мир

Минулими вихідними лісівники Львівщини та громадськість долучились до заходів Всесвітньої ініціативи "Дерева миру". Зокрема, вони висадили кущі та дерева на Перемишлянщині, Городоччині та у місті Броди.

"Ми закликали усіх охочих долучитися до акції і з думкою про мир посадити своє дерево, - розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека. - Адже це вагомий внесок у зміцнення миру, об'єднання національних спільнот, озеленення та виховання дбайливого ставлення громадян до довкілля".

Наголосимо, що ініціатива "Дерева миру" об'єднала 50 країн світу, жителі яких в один день виходять на вулиці своїх міст, аби висадити дерева.

Зокрема, на Перемишлянщині в акції взяли участь працівники Романівського лісництва ДП "Бібрський лісгосп", які разом з учнями Романівської школи висадили алею туї західної біля школи. У дендрарії лісгоспу також посадили дерево Гінго дволопатеве та метасексойю.

У місті Комарно Городоцького району, на площі Івана Франка, учні Комарнівської ЗСШ разом з працівниками Комарнівського лісництва ДП "Самбірський лісгосп" висадили у міському парку 150 кущів і дерев. Серед них – саджанці клена, барбарисуспіреї, аронії, калини, дуба звичайного та сосни звичайної. До акції також долучилися місцеві громадські активісти, депутати та керівництво Комарнівської міської ради.

Також у рамках Всесвітньої ініціативи "Дерева миру" висадили дерева і у центральному парку Бродів. Захід підтримали Бродівська міська рада, комунальна служба, шкільне лісництво, лісівники ДП "Бродівський лісгосп", відділ освіти та небайдужі жителі. Того дня в центрі парку посадили тую західну колоновидну.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: