На новобудові у Винниках заклали щонайменше кілограм тротилу, — експерт

У ніч на 10 квітня пролунав вибух на новобудові у Винниках: вибухова хвиля знесла перекриття між поверхами, паркан та навіть вибила вікна в сусідній школі. Боєць «Айдару» Володимир Правосудов стверджує, що на місці невідомі заклали щонайменше кілограм тротилу.

«Я на війні займався цим, можу сказати, що тут було близько кілограма або навіть більше у вибуховій силі в тротиловому еквіваленті...» – переконаний Володимир Правосудов.

«За попередньою версією, зловмисники, які залізли у вікно, поклали заряд, саме тут був епіцентр вибуху», – бідкається керівник будівництва Іван Росоловський.

Звук вибухової хвилі чули не лише у Винниках, а й у Львові. «Я живу за кілометр. Така хвиля пішла, було чути, що то не граната зірвалася, то ясно. Думаю, що то щось саморобне», – розказав мешканець Винників, пан Олег.

Цей будинок звели за програмою «Доступне житло». Один із власників – учасник АТО. Збитки через руйнування – кілька сотень тисяч гривень, нарікає керівник будівництва. Щоб усе відновити потрібно два-три тижні.

Володимир Правосудов припускає, що вибух могли організувати противники бійців АТО. «Це своєрідний сепаратизм. Якщо комусь заважають АТОшники, то буде відповідна протидія. Ми своє спробуємо зробити розслідування, знайти і покарати винних», – додав він.

«Багато перешкод чинили певні люди, була позовна заява, було два суди. Один з них ми виграли близько 3 місяців тому, і ще минулої п’ятницю було рішення суду, на нашу користь», – розповів керівник ГО «Доступне житло Львівщини» Іван Росоловський.

Зараз у поліції стримано коментують цей випадок, про вибухівку тут наразі не говорять. «На місці події працювала слідчо-оперативна група. Було встановлено, що впало бетонне перекриття між 1 і 2 поверхами новобудови. Призначено низку експертиз, розпочато досудове розслідування за ознаками ч.2. ст.194 ККУ», – зазначила речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

Довкола цього будівництва ще раніше розгорівся скандал. Теперішні власники судилися з колишніми претендентами на квартири. Тож імовірно, що за допомогою вибухівки конкуренти намагаються звести порахунки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: