Львів та Китайська Торгова Асоціація уклали Меморандум про співпрацю

З метою розвитку українсько-китайських торговельно-економічних зв’язків, двостороннього інноваційно-інвестиційного співробітництва, створення умов для виходу українських підприємств на ринки Китайської Народної Республіки та китайських підприємств на ринки України, Львівська міська рада та Китайська Торгова Асоціація уклали Меморандум про співпрацю.

«Для нас велика честь вітати вас сьогодні у нашому місті. Ми дуже тішимось, що маємо можливість підписати  сьогодні дуже важливу угоду. Ми сподіваємось, що нові інвестиції у місто будуть вигідні і для вашої країни і для нашої країни. Бажаємо вам добрих доходів,  а зі свого боку  - максимальне сприяння від влади міста і від мене особисто. Бо кожне нове робоче місце для нас дуже і дуже важливе», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Дуже приємно бути у Львові. Я вже тривалий час в Україні і переконався, що українці – дуже гостинна  і доброзичлива нація. Ми дуже сподіваємося, що Китай та Україна зможуть встановити довготривалі та надійні партнерські торгові відносини. Всі свої сили ми будемо спрямовувати на результат», - зазначив перший віце-президент Китайської Торгової Асоціації  Вей Сін.

DSC_4471

Також у ході зустрічі китайській стороні презентували інвестиційні можливості Львова.

«Нещодавно ми проводили у Львові чемпіонат світу з шахів серед жінок. Я переконаний, що для багатьох китайців Львів став відкритим. Новою чемпіонкою світу стала китаянка. Коли йшли прямі трансляції в Китаї, звичайно, що з’явився більший інтерес до України та до Львова. Переконаний, що цей мостик культури та спорту стане тепер успішним для того, щоб китайські інвестиції більше пішли в наше місто. Ми у Львові будуємо великий потужний індустріальний парк, там є можливості і для китайського бізнесу розміщувати свої сучасні виробництва. Ми потребуємо у Львові великого, потужного виставкового комплексу, конгрес-центру. Китай має в цьому успішний досвід. Ми максимально відкриті для такої співпраці. Сьогоднішня угода є рамкова, вона, фактично, дає новий імпульс відносинам між великою Китайською Народною Республікою і нашим містом, яке є локомотивом в Україні», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відповідно до Меморандуму, сторони співпрацюватимуть за такими напрямками:

  • сприяння розширенню зв’язків між суб’єктами господарювання України та Китайської Народної Республіки, у тому числі у рамках ініціативи «Великий шовковий шлях»;
  • створення сприятливих умов для представників ділових кіл Сторін для ведення та розвитку бізнесу;
  • залучення іноземних інвестицій, технологій і передового досвіду;
  • сприяння створенню у м. Львів сучасної інноваційної інфраструктури;
  • організація і здійснення спільних проектів у рамках державно-приватного партнерства;
  • спільна робота з питань розвитку та поглиблення торгово-економічної співробітництва між діловими колами Сторін, визначення та своєчасне усунення виникаючих перешкод у цій сфері.

Меморандум укладається на один рік та автоматично пролонгується на наступні річні періоди, якщо жодна зі сторін не надішле іншій письмове повідомлення про свій намір припинити його дію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: