Львівські активісти висунули свої вимоги новому прокурору області

На зустрічі із громадськістю, яка відбувала 15 квітня у львівській прокуратурі, зібралось чимало активістів. Вони поставили багато питань новому прокурору, серед них ― чому досі не розслідувані справи Майдану, «Беркуту» та спаленої частини внутрішніх військ у Львові.

Про це повідомляє видання Zaxid.net.

Також активісти мали питання до заступників прокурора Львівської області, які вже два роки розслідують ці справи і ніяк не можуть довести їх до кінця. Новий прокурор Віталій Мякішев був небагатослівним і лише нервово крутив ручку.

Особливе обурення в активістів викликали нещодавні дії прокуратури у справі про двох поліцейських, яких відсторонили від роботи та відкрили проти них кримінальне провадження. Наприкінці грудня минулого року двоє патрульних затримали водія, який їхав на червоне світло. Чоловік показав їм на кілька секунд документи, а повторно показати їх, щоб поліцейські записали його дані, він відмовився. Тож після довгих переговорів його закували у наручники. Водій написав скаргу у прокуратуру.

«В мене є побажання, щоб прокуратура нарешті почала працювати не так, як хоче прокуратура, або окремі її представники, а так, як це має бути по закону. Наша прокуратура вміє дуже затягувати справи з невідомих причин і дуже швидко розслідувати інші справи... Про поліцейських ― з того, що я бачила на відео ― я нічого не бачила, крім хамства водія і пасажирки, і терпіння поліцейських. Патрульні наділи кайданки, коли вже була злісна непокора (водія). Я просто хочу, щоб отак як вони спрацювали по поліцейських миттєво, щоб вони працювали по всіх злочинах. Розкрили справи Майдану, «Беркуту», спаленої військової частини внутрішніх військ», ― розповіла громадська активістка Наталія Шелестак.

Львів'яни вважають дії прокуратури тиском та спробою «підім'яти» під себе нову поліцію.

«Я консультувався з юристами, іншими прокурорами з інших областей. Прокурори, які не заангажовані в цій ситуації, мені підтвердили, що тут дійсно немає якихось підстав вручати підозру та вважати це якимось злочином. Прокурорам дуже незвично, що поліція їх не боїться, що їх можуть зупинити, що їх можуть оштрафувати, на них можуть скласти протокол і що вони не підкорюються. Прокуратура не має реального впливу на поліцейських. Ми вважаємо, що це тиск прокуратури», ― пояснив активіст ГО «Дорожній контроль» Сергій Круглов.

Віталій Мякішев вислухав львівських активістів і пообіцяв піти на співпрацю. А про перші справи пообіцяв поговорити через місяць роботи.

«Моя позиція така: я готовий до співпраці з громадськістю, із засобами масової інформації. Треба наводити лад в країні. Є дуже багато запитань до заступників, я думаю, що по цих запитаннях будуть надалі надані відповіді. Можливо, будуть якісь кадрові зміни», ― пообіцяв новий прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: