Садовий хоче більше турецьких інвестицій

Міський голова Львова Андрій Садовий провів робочу зустріч із турецькою делегацією, під час якої сторони обговорили питання співпраці між країнами та шляхи її поглиблення.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР

«У нас сьогодні дуже багато делегацій: японська, китайська, представники МВФ, – відзначив Андрій Садовий. – Тож для мене велика честь, що ви сьогодні також у Львові. У нас тут дуже багато можливостей, тож ми дуже хочемо, аби обсяг турецьких інвестицій у місто збільшувався і відкривались нові турецькі компанії».

«Для нас дуже велика честь бути сьогодні тут. Турецькі інвестиції в Україні становлять більше 2 млрд дол., і наша Спілка бізнесменів представляє більш ніж 80% цих коштів, – розповів в.о. Голови Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини Бурак Пехліван. Члени Спілки – керівники відомих компаній, серед яких COLINS, Wood Industries тощо, кілька з яких також були присутні на зустрічі.

Як підкреслив міський голова, наразі Львів найбільше потребує капіталовкладень у сферу туризму, зважаючи на постійне зростання кількості гостей міста. «Кожне робоче місце для нас – це великий плюс, – підкреслив міський голова. – Щодо інвестицій, то у нас є кілька побажань – щодо того, що нашому місту потрібно найбільше. Скажімо, у нас в Україні нема хороших виставкових комплексів. А це дуже потрібно, тому що є ринок, і є бажання збудувати біля нашого стадіону великий виставковий комплекс. Якщо у вас є люди, які готові цим займатися, то ми готові максимально сприяти. Нам потрібен стратегічний партнер. Також нам треба збудувати у Львові великий конгрес-центр. Сьогодні дуже багато конференцій проходить у місті, а вільних площ для цього недосить. Торік Львів відвідало 2 млн туристів, і ця кількість постійно збільшується. Нам потрібні нові готелі гарної якості. Це якщо говорити про індустрію туризму. Також ця сфера потребує нових розважальних комплексів, парків для дітей тощо. На сьогодні на виїзді зі Львова голландська компанія СТР будує великий індустріальний парк. Якщо хтось хоче розмістити своє виробництво, то там можна дуже швидко збудувати бізнес. Якщо ви хочете продавати щось у ЄС, то ми лише за годину їзди звідти. А ще у нас дуже розумні люди і невисокі зарплати. Зараз непростий час для країни, тож головне – аби була динаміка».

Наприкінці зустрічі один із представників делегації висловив пропозицію щодо проведення у майбутньому спільного турецько-українського бізнес-форуму у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: