Сьогодні вшановують пам'ять Бориса Возницького

16 квітня виповнюється 90 років від дня народження Героя України, багаторічного директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького. На Львівщині до цієї дати приурочили низку урочистих заходів. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Так, у суботу, 16 квітня, о 9:00 год відбудеться панахида у церкві Пресвятої Богородиці (вул. Грушевського, 2). Об 11:00 діячі культури, громадськість, рідні та близькі вшанують пам'ять Бориса Возницького на Личаківському кладовищі. Участь у заході візьме Академічна чоловіча хорова Капела "Дударик".

Крім того, 17 квітня о 15:00 год у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких відбудеться мистецький вечір з концертною програмою колективу Національної спілки кобзарів України "Червона калина".

У вівторок, 19 квітня, о 14:00 год у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких відбудеться прес-конференція, а о 14:30 год – презентація газети "Галицька Брама", присвяченої 90-літтю з Дня народження Бориса Григоровича. О 15:00 год відкриють виставку "Музей – моє життя".

Окрім того, департамент із питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА організує безкоштовну екскурсію "Золотою Підковою" Львівщини. Усі охочі зможуть відвідати замки в Олеську, Золочеві та Підгірцях.

Нагадуємо, що з нагоди 90-річчя від дня нородження 2016 рік на Львівщині  оголошено роком Бориса Возницького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: