У Львові відбудеться концерт сучасної музики Neo Temporis Group з новим проектом "Нова музика. Діалог без кордонів"

20 квітня о 21:00 у Львівській обласній філармонії польсько-український ансамбль сучасної музики Neo Temporis Group з проектом «НОВА МУЗИКА. ДІАЛОГ БЕЗ КОРДОНІВ» розпочинає своє концертне турне по Україні.

Про це повідомили Дивись.Інфо прес-служба філармонії.

Ансамбль Neo Temporis Group – один із найбільш оригінальних проектів у сфері нової музики останніх кількох років. Існує завдяки ініціативі музикантів польського струнного квартету NeoQuartet та українського Ensemble Nostri Temporis. Бажання створити такий міжнародний ансамбль виникло під час «Української бієнале нової музики», фестивалю, який відбувся у березні 2013 року і об'єднав своїми подіями Київ і Львів. Цієї весни музиканти презентують чотири концерти в Україні, а восени - дебютний альбом, який буде видано на незалежному польському лейблі Requiem Records.

Головна мета діяльності Neo Temporis Group полягає у спільному бажанні музикантів творити тривалу міжнародну культурну співпрацю, яка базується на взаємному обміні музичним досвідом та пошуках нової якості в сучасному музичному мистецтві. За короткий час існування ансамбль вже мав чимало виступів на престижних фестивалях сучасної музики. Neo Temporis Group дебютував у вересні 2014 року на фестивалі «Варшавська Осінь» і виконав чотири твори, спеціально написані польськими та українськими композиторами. Концерт було повторено у жовтні того ж року в Ґданську під час фестивалю NeoArte Spektrum Muzyki Nowej, а також у Львівській обласній філармонії на ювілейному XX Міжнародному фестивалі сучасної музики «Контрасти». У 2015 році ансамбль концертував у Львові (фестиваль «Контрасти»), Ґданську (фестиваль NeoArte - Spektrum Muzyki Nowej) та Кракові (фестиваль Axes. Triduum Muzyki Nowej).

Під час свого першого українського турне ансамблем керуватиме польський диригент Лукаш Вудецький. Ведучою кожного концерту буде польський музичний критик Моніка Пасєчнік.

В програмі концертів звучатимуть твори композиторів з Польщі (Славомір Купчак, Кароль Непельський, Даріуш Пшибильський, Єжи Корновіч) та України (Олексій Шмурак, Богдан Сегін, Максим Коломієць, Золтан Алмаші).

Концерти відбудуться у чотирьох містах:

Львів

Львівська обласна філармонія

Концертний Зал ім. С. Людкевича

20.04.2016

21:00

Івано-Франківськ

Концертний Зал Івано-Франківської обласної філармонії

21.04.2016

18:30

Київ

Дім Майстер Клас. Дім освіти та культури

Концертний зал

23.04.2016

17:00

Одеса

22-й Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва

«Два дні й дві ночі нової музики»

Одеська обласна філармонія

24.04.2016

20:00 / 23:00

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: