Львівщину визнали одним із провідних регіонів у виробництві органічної продукції

У Львові відбувся Регіональний Форум "Органічна Україна-2016". Він об’єднав представників фермерських господарств, переробних підприємств, торгових організацій, наукових установ Львівської області та інших регіонів України. Учасники форуму обговорили зокрема важливість регіональних ініціатив та їх вплив на формування органічного сектору сільськогосподарського виробництва.

Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз.

"Перехід до органічного виробництва – найближчий шлях до українського та світового ринків для малого та середнього фермера, - зазначила Наталія Хмиз. - Відтак виробники сільськогосподарської продукції повинні використати потенціал органічного виробництва для збільшення реалізації виробленої продукції, зокрема тієї, що йде на експорт".

Учасники Форуму мали змогу не лише побачити, але і спробувати органічну продукцію, вирощену в сертифікованих органічних господарствах, та  обмінятись набутим досвідом. За підсумками форуму вони також визнали Львівську область однією із провідних у  розвитку органічного виробництва в Україні.

Зазначимо, організаторами форуму були департамент агропромислового розвитку ЛОДА, Дослідний інститут органічного сільського господарства (FIBL, Швейцарія), Спілка виробників "Органічна Україна", Сертифікаційний орган "Органік Стандарт", Львівська міська громадська організація "Екотерра".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: