Мешканців закликають стежити за станом підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах Львова

Щороку у квітні-травні в місті розпочинають підготовку водних об’єктів для якісного та безпечного масового відпочинку мешканців під час купального сезону. Результатом готовності водного об’єкту для масового відпочинку людей є отримання на нього паспорта пляжу, інформує управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР. Про об’єкти,  що матимуть дозвіл на проведення заходів з масового відпочинку людей –  до початку купального сезону додатково повідомлять у засобах масової інформації.

Стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах Львова до початку купального сезону 2016 року буде розглянуто на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Згідно із рішенням комісії про об’єкти,  що матимуть дозвіл на проведення заходів з масового відпочинку людей, –  до початку купального сезону додатково повідомлять у засобах масової інформації.

На всіх облікових водних об'єктах, що не придатні для масового відпочинку, встановлюють попереджувальні щити із вказівками про заборону купання та з інформацією про наявність забруднюючих речовин і їх перевищення гранично допустимих концентрацій.

Особливу увагу при підготовці водних об’єктів приділяють проведенню лабораторних обстежень. Головне управління Держсанепідемслужби за результатами досліджень та аналізів визначає, наскільки безпечна та чи інша водойма для відпочивальників.

Необхідними умовами для надання дозволу на використання водойми є також завчасне обстеження дна акваторії водолазами аварійно-рятувальних підрозділів та очищення його від сторонніх предметів, підготовка пляжів водойм, позначення межі купання на акваторії буями помаранчевого або червоного кольору, наявність медичного  та рятувального постів, створення необхідних санітарних умов для відпочивальників тощо.

Довідка

Впродовж минулорічного купального сезону на заборонених для купання водоймах міста Львова загинуло дві людини.

Відпочинок біля водойм був дозволений лише на одній базі відпочинку «Винниківське озеро» ТзОВ «Краківський ринок» – бо не всі орендарі водних об’єктів своєчасно виконали заходи з їх підготовки до літнього сезону. На інших водних об'єктах (у тому числі декоративних, пожежних, технічних і відстійниках) через екологічні проблеми (замулення, заростання водного дзеркала, ерозійні процеси у прибережній зоні, деградація рослинного покриву біля берегів (затоплення, витоптування), відсутність прибережної захисної смуги, підтоплення прилеглої території та їх засмічення, незадовільний технічний стан споруд та через перевищенням концентрації забруднювальних речовин у воді – відпочинок був заборонений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: