У Львові хочуть накласти мораторій на забудову у зоні ЮНЕСКО

Під час наступної сесії у Львівській міській раді порушать питання про введення мораторію на забудову у зоні ЮНЕСКО.

Про це сьогодні повідомив голова фракції Української галицької партії, яка є ініціатором введення мораторію Тарас Чолій, пише ЗІК.

Він уточнив, що йдеться про повну заборону забудови, окрім реставраційних робіт.

«На тих ділянках землі, які залишилися у межах зони ЮНЕСКО, забудова мала б відбуватися лише за крайньої суспільної необхідності, а проекти мали б проходити справжні громадські слухання. У результаті повинні були б обиратися найкращі проекти для реалізації, якщо місто таки прийняло рішення, що у зоні ЮНЕСКО щось добудовуватимуть», – заявив Чолій.

Він уточнив, що його фракція підніме питання мораторію на будь-які будівельні роботи у зоні ЮНЕСКО «бодай на якийсь час, бодай на п’ять років».

«Зараз ситуація є катастрофічною, – наголосив Т. Чолій. – Будинки не реставрують. Їх з однієї сторони руйнує час, а з іншої – люди: недобросовісні підприємці вибивають вікна, вибивають двері замість вікон, дахи дуже нефахово ремонтують, коли втрачається велика кількість елементів».

Депутат додав, що є недостатнє міське фінансування на протиаварійні і реставраційні роботи. Крім того, у цьому питанні немає жодної підтримки держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: