Як Садовий посварився з депутатами

Львівський міський голова Андрій Садовий оголосив перерву у роботі сесії міської ради до 17:00. Приводом до такого рішення стала суперечка у залі через прийняття рішення про заборону виступів у Львові артистів, які виступають на території Росії та окупованих українських територіях.

Про це пише Дивись Інфо.

І так, про усе по порядку. Депутати підійшли до розгляду питання порядку денного про прийняття такої заборони для виступів артистів у Львові.

Слово взяв депутат від “Укропу” Ігор Телішевський, який розповів, що автором ухвали є громадський активіст, координатор Економічного бойкоту Олег Радик. За словами депутата, натомість чиновники Львівської міської ради виступили проти прийняття такого рішення.

За словами Телішевського, під час візування проекту ухвали “у чиновників виникло дуже багато запитань і чиновники відмовились ставити свої візи під цим документом”.

Телішевський розповів, що працівникам ЛМР не подобався вислів “на території Російської федерації”. Проте, за словами депутата, якщо голосувати ухвалу без цього словосполучення, то “пропадає уся її суть”.

Далі слово взяв в.о. керівника управління культури ЛМР Михайло Мороз, який заявив про те, що ухвала є дуже “сирою” і швидше, політичною заявою, аніж рішенням міської ради.

За його словами, у проекті рішення також прописано те, що заборонити гастролі у Львові потрібно і артистам, які проводять на Росії “бізнесову діяльність”. “Тобто якщо диски “Океану Ельзи” продаються у Росії, то це – бізнесова діяльність. Нам що заборонити “ОЕ” у Львові?”, – сказав Мороз.

Його слова викликали хвилю обурення у депутатів. Вони назвали їх маніпулятивними.

“Усі ми розуміємо, про що йдеться. Усі ми прекрасно знаємо, хто скурвився, а хто ні. Тому, так – це політичне рішення, але давайте вже його приймати”, – заявив емоційно депутат від “Солідарності” Григорій Козловський.

Натомість депутати від “Самопомочі” заявили про те, що профільна депутатська комісія з питань культури, молоді і спорту не дала жодного голосу “за” такий проект ухвали. “Були зауваження і у інших комісій. Й вони були суттєві. Тому такий проект ухвали – це абсурд”, – заявила депутат від Садового Юлія Хомчин.

Вона додала: “А якщо учора у Москві виступав Елтон Джон чи “Квін”, то що, ми сьогодні маємо заборонити їм виступ у Львові?”.

Натомість інший депутат, старожил мерії Юрій Кужелюк, вийшов на трибуну також емоційно заявив: “У мене таке враження, що я потрапив на Кульпарківську”. Нагадаємо, це відома у Львові вулиця, де розташована психіатрична лікарня. “Про що ми узагалі дискутуємо? Це однозначно треба голосувати негайно і без дискусій”, – сказав Кужелюк.

Він також заявив про те, що завтра їде на Донбас і везе українським військовим паски. “Я хочу запросити колег від Садового, щоб вони завтра поїхали зі мною на Донбас і подивились, що таке свобода слова і культура від Росії. Якщо вони там не були, то і не розказуйте про це”, – сказав Кужелюк.

Він додав, що у США після терактів 11 вересня ніхто не дискутує про те, чи потрібно прославляти талібан.

“Не позортесь. Не проголосуємо цю ухвалу – нехай люди бачать, які ми ідіоти”, – сказав Кужелюк.

Далі слово взяв керівник фракції “Самопоміч” Андрій Шевців, який, знову ж таки, відстоював думку Садового: “Львів – відкритий для світу. Не треба закривати місто такими ухвалами. Ми хочемо закрити місто для Макаревича чи Ади Роговцевої”, – сказав Шевців.

Він додав, що не потрібно голосувати за цей проект ухвали у такому вигляді.

Натомість керівник фракції “Народного контролю” Валерій Веремчук заявив, що “Львів відкритий для світу” і “Львів відкритий для агресора” – це різні речі.

У залу повернувся мер Львова Андрій Садовий і оголосив перерву на 10 хвилин, щоб порадитись із керівниками фракцій.

Після 15-хв перерви мер Львова знову відкрив сесію і заявив: “Ми вийшли на оптимальний варіант. Ми з вами приймемо ухвалу, а потім її текст доопрацює редакційна комісія. Зрозуміло, що артисти, які виступають у Росії та на окупованих територіях не мають морального права виступати у Львові. Зараз я зачитаю текст цієї ухвали. “Про заборону окремим представникам українського та іноземного шоу-бізнесу, які ведуть свою діяльність на окупованих територіях”, – почав читати Садовий, проте у залі почався гул депутатів, оскільки знову зникло слово “Росія”.

У емоціях Садовий перервав свій виступ і оголосив перерву на 40 хвилин – до 17:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: