Патрульна поліція Львова працює на "чотири" – активіст

На «чотири» оцінив роботу патрульної поліції у Львові керівник ГО «Варта-1», депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич під час інтерв'ю-прес-конференції на тему: «Що гальмує подальше реформування патрульної поліції Львова», яка відбулася сьогодні, 22 квітня, у Львівському прес-клубі.

На його думку, реформа патрульної поліції у Львові відбулася. Хоча би тому, що вдалося змінити весь склад цього підрозділу.

- Це є нові люди, які готові працювати. Вони не всі ідеальні, ми це чудово розуміємо. Ми розуміємо, що і тут будемо стикатися з людьми, які хочуть піти проти системи, тими, які є,так званими, «засланцями», які хочуть деструктивізму в колективі, - каже громадський активіст.

Але за його словами, активна співпраця патрульної поліції Львова з громадськими активістами – великий позитив.

- Я маю можливість порівнювати та аналізувати ситуацію майже у всій Україні. Такі організації, як «Варта-1» є і в Рівному, і в Запоріжжі. Вони  хочуть так само конструктивно працювати з поліцією і в інших областях. Але реформа не всюди відбувається однаково, - зауважив Ігор Зінкевич.

Він зізнався, що певна співпраця відбувається непублічно.

- Це – перевірка поліцейських: чи все вони правильно роблять, чи були випадки хабарів та інше. Ми, як посередники між громадою та поліцією, отримуємо скарги. І маємо можливість опрацьовувати ті скарги разом з начальником патрульної поліції, - розповідає депутат міськради.

За його словами, якщо поліцейський припустився помилки, то з’ясовують ситуацію з ним. Але трапляэться, що громадяни просто не знають законів України.

- Усі їх трактують якось по-своєму, для себе. Ніхто не намагається вникнути в ситуацію і з’ясувати. Ніхто не пам’ятає про те, що є можливість апеляції і можна протокол оскаржити. Всі відразу хочуть сваритися і доводити свою правоту, - ділиться досвідом співпраці Ігор Зінкевич.

Як один із видів такої співпраці Ігор Зінкевич згадав останні тренування поліцейських після подій в Києві, коли патрульні, переслідуючи порушника, смертельно поранили пасажира.

- Голова благодійного фонду «Нова країна» Ростислав Макух запропонував проводити пробні заїзди, щоби поліцейські стріляли по мішені, яка  рухається. Уже пройшло 15 таких уроків. Понад те, ми вже маємо результати, коли поліцейські використали ці знання у своїй роботі. Як це було в Червонограді, - каже активіст.

За його словами, пропозицій – допомогти патрульним – від громадян він не бачив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: