Садовий знову закликав львів’ян не купувати квартир у сумнівних забудовників

Сьогодні, 22 квітня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР, міський голова Львова застеріг від купівлі квартир на вул.Пасічній, 90а. Він зауважив, що квартири за цією адресою вже продають, а містобудівні умови та обмеження не отримали. «І не отримають», – наголосив міський голова Андрій Садовий.

«На виконкомі під час розгляду питання щодо містобудівних умов та обмежень по вул.Пасічна, 90а, забудовник «МС ІМПЕРІАЛ», було виявлено, що забудовник вже продає квартири в будинку, який не відповідає жодним стандартам і порушуючи чинне законодавство – немає містобудівних умов. Велике прохання до мешканців Львова, гостей утримуватися від купівлі будь-яких квартир, бо це виглядає на аферу», – сказав міський голова  Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні на виконавчому комітету головний архітектор міста інформував про містобудівні умови та обмеження, які перебувають на розгляді в управлінні архітектури. Зокрема, йшлося про містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Пасічній,90-а зі знесенням індивідуального житлового будинку. Замовник – ТзОВ «МС ІМПЕРІАЛ».

«На жаль, ми змушені відмовити у видачі містобудівних умов, тому що компанія є власником двох ділянок з викуплених особняків, між ними є існуючий житловий будинок, який не мають бажання продавати. Ця сторона вул.Пасічної сформована багатоквартирними житловими будинками, але в даному випадку нас очікує скандал.

Відповідно до плану зонування, який ще не затверджений, це є зона Ж1, бо це є сформована історично садибна забудова. Згідно з генпланом також. На стадії розробки цього зонування ми могли б зробити це як Ж3, оскільки ми бачимо ряд багатоповерхових забудов вздовж вул Пасічної. В принципі, ще одна 9-поверхівка між тим ритмом не завадить. Але є «але». Є 3 ділянки, дві з яких належать забудовнику, а одна з яких не належить забудовнику. Відповідно, ми не можемо в притул до особняка, без згоди того сусіда, розуміючи, що ці об’єи між собою не поєднуються, дозволити і дати містобудівні умови та обмеження на 9-поверховий будинок. Ці умови та обмеження, які нам подали, розуміючи, що це є зона Ж1, подали на 4 поверхи з цоколем. Це допустима форма, яка б могла розглядатись на містобудівній раді. Але ми, розуміючи і бачачи в інтернеті ті моменти, що це більше, розуміємо, що буде наступний крок. Ми можемо тільки одне – порекомендувати забудовнику викупити цей будинок і змінити план зонування території, поки він ще не є затверджений. Але на це треба чекати, на що вони не хочуть йти. Зараз продавати квартири забудовник не має права», – розповів Юліан Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: