В Україні створили віконні жалюзі, які генерують електроенергію

Український підприємець Євген Ерік продемонстрував в Києві вчора свій винахід в галузі сонячної енергетики – розумні жалюзі, які генерують електрику. Стартап називається SolarGaps.

Повідомляє видання Watcher.

Прототипи віконних жалюзі, сонячних панелей на них і контролера розроблені і вироблені в Україні.

Євген Ерік півроку працює над проектом в рамках акселератора IoT-Hub. За його словами, розробкою вже зацікавилися три інвестиційні компанії.

Устаткування жалюзі звичайного вікна в квартирі, за його оцінками, буде коштувати $300. Для бізнес-центрів – $150 кв метр. Система розрахована на роботу протягом 10-ти років.

Контролер, що йде в комплекті з жалюзі, може забезпечити трансформацію отриманої енергії під стандартну напругу – W220. «Жалюзі просто можна включити в домашню розетку. І вони будуть забезпечувати квартирну мережу електрикою», – каже винахідник.

За його словами, холодильник в середньому споживає 150 Ватт. А одне вікно буде давати мінімум 300 Ватт. «Двокімнатна квартира з трьома вікнами, що виходять на південну сторону, здатні дати 600 ват електрики на годину. Це близько 4-5Квт на добу. Тобто 150Квт в місяць. Середнє споживання двокімнатної квартири в місяць. Ви зможете себе самі забезпечувати і нічого не платити, встановивши додаткові акумулятори для збереження накопиченої енергії», – підкреслює Ерік.

Можна також продавати зайву енергію в мережу за зеленим тарифом.

Розробка самої технології обійшлася в понад $20 000. Проект орієнтований на європейський і український ринок.

Влітку запланований вихід на Kickstarter. Якщо краудфандингова кампанія виявиться успішною, основне виробництво стартап планує налагодити в Китаї. Ерік планує зібрати мінімум $100 000. «А взагалі проекти сонячної енергетики на Kickstarter піднімають до $2 млн», – підкреслює він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: