Сьогодні о 15:00 год. відбудеться виїзна нарада щодо будівництва на вул. Чайковського, 31

Сьогодні, 25 квітня, о 15:00 год. відбудеться виїзна нарада щодо будівництва на вул. Чайковського, 31. На нараду запрошені представники правоохоронних органів та Інспекції держархбудконтролю. Також 17 травня має відбутись судове слухання щодо скасування декларації на будівництво, виданої ДАБІ.

Як розповіли в юридичному управлінні ЛМР, 27 серпня 2015 року були видані містобудівні умови та обмеження під реконструкцію з розширенням існуючих нежитлових приміщень на вул. Чайковського, 31, за рахунок надбудови під адміністративний будинок із вбудованими приміщеннями соціально-культурного побуту. «Але замість того, щоб почати реконструкцію – демонтувати дах і добудувати поверхи, вони його знесли і почали нове будівництво.

Також, як йдеться у листі управління охорони історичного середовища, лист-погодження з відповідним номером та датою, копію якого надали забудовники, управління видавало іншій юридичній особі  і на інший об’єкт. Оригіналу листа-забудовники не надають.

Будинок на вул. Чайковського, 31 не є пам’яткою архітектури, але розміщений в історичному ареалі, то ж забудовники отримали погодження на будівництво у Міністерстві культури та отримали декларацію на будівництво у департаменті ДАБІ», - повідомили в юридичному управлінні ЛМР.

Нагадаємо, як інформувала раніше начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, управління мало б погодити історико-містобудівне обґрунтування. «Однак забудовники до управління офіційно не зверталися. Натомість, є погодження з Києва. Як з’ясувалось згодом, під історико-містобудівним обгрунтуванням стоїть підроблений підпис начальника управління охорони історичного середовища», – зазначала Лілія Онищенко.

Як додали в юридичному управлінні ЛМР, є позов депутата міської ради, де Львівська міська рада виступає 3-ю особою на боці позивача, до Департаменту ДАБІ у Львівській області щодо визнання його дій протиправними та скасування декларації на будівництво.

«Відкрите провадження і на 17 травня призначено слухання в Окружному адміністративному суді», - розповіли в юридичному управлінні ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: