Львівські митники переймають досвід своїх литовських колег: проект Twinning в Україні

Упродовж цього тижня на Львівській митниці працюватимуть литовські експерти. У рамках проекту Twinning "Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері" іноземні гості відвідають кілька пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Насамперед їх цікавитиме напрям протидії корупції та контрабанді. Зокрема, за результатами візиту вони нададуть рекомендації керівництву Львівської митниці у цих та інших питаннях організації митного контролю. Також експерти обміняються досвідом з метою впровадження норм та стандартів Євросоюзу.

"Це не перший візит експертів Twinning на Львівську митницю. У січні цього року вони вже працювали над переглядом і впорядкуванням робочих процесів, а також принципів співпраці у сфері обробки і модернізації пунктів перетину кордону, - розповів  начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук. - Іноземці ознайомились із процедурами і технологіями митного контролю та розробили рекомендацій для спрощеного контролю окремих категорій транспортних засобів та вантажів".

Нагадаємо, що Україна, з одного боку, і Німеччина, Польща та Литва, з іншого боку, підписали документи про початок реалізації проекту Twinning "Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері". Пріоритетними напрямами міжнародного проекту є зміна національних процедур і законодавства, необхідна для повного наближення до стандартів ЄС у митній сфері. Серед інших завдань – глибокий перегляд і приведення у відповідність зі стандартами ЄС інформаційних технологій, побудова комплексної системи протидії корупції в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: