На охорону довкілля цьогоріч виділили 32 мільйони гривень з обласного бюджету

У вівторок, 26 квітня, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Програму охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки. Її представив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник.

Загальний обсяг фінансування Програми на 2016 рік становить 291,4 млн грн, з яких 32 млн грн виділять з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, 254 млн грн – Державного бюджету України (Державного фонду охорони навколишнього природного середовища) та ще  5 млн грн – з місцевих бюджетів.

"Ця програма спрямована на екологічне оздоровлення природного середовища Львівщини. І її реалізація, зокрема, сприятиме дотриманню екологічної безпеки в області та охорони довкілля", - розповів Руслан Гречаник.

За його словами, серед основних завдань Програми – поліпшення екологічного стану поверхневих вод басейнів рік, вирішення проблем утилізації та переробки відходів, а також розвиток природно-заповідного фонду, збереження біологічного та ландшафтного різноманіття. Її виконання передбачає й організацію системи екологічного моніторингу та інформаційного забезпечення природоохоронної діяльності, еколого-просвітницьку діяльність, розвиток і поглиблення міжнародного співробітництва у природоохоронній сфері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: