На Старосамбірщині відкрили "Палату для учасників АТО" вартістю 150 тис грн

На початку тижня у Добромильській районній номерній лікарні відкрито першу у Старосамбірському районі «Палату для учасників АТО» за ініціативи громадської організації «Управління нової генерації» та співпраці з благодійною організацією «Міжнародна асоціація підтримки України». Участь у відкритті взяв представник громадської організації, лікарі, мер міста.

Львівщина посідає сумне друге місце за кількістю загиблих воїнів у зоні АТО. Зокрема, на Старосамбірщині дванадцять Героїв віддали свої життя за Україну, є багато поранених, тих, які потребують реабілітації, тому «Палата для учасників АТО» мала б бути у кожній лікарні.

палата АТО

У рамках реалізації  благодійного проекту «Палата для учасників АТО»  Добромильська РНЛ отримала медобладнання  з Німеччини від отця Богдана Пушкаря з м.Бамберг через благодійну організацію. Його вартість - понад сто п’ятдесять тисяч гривень, це, зокрема: шість багатофункціональних ліжок, шість матрасів, сім інвалідних колясок, дві з них багатофункціональні, шість ролаторів, крісла-туалети,  милиці, памперси для дорослих, а також декілька десятків комплектів постільної білизни, рушники,  подушки, ковдри.

Ініціював реалізацію благодійного проекту  у Добромилі Микола Войтів, спипендіат програми Єврокомісії Еrasmus Mundus, випускник Дипломатичної академії України, засновник ГО «Управління нової генерації»  який з 2009 року  допомагає різними ініціативами рідному місту  та Старосамбірському району, зокрема освітніми, просвітніми та благодійними проектами. "Це ініціатива доброї волі та розуміння потреб медичного закладу», - ділиться Микола Войтів та наголошує - «Не бути байдужим, робити якнайкраще те, що можеш і  впливати на зміни у суспільстві власним прикладом – ці три складові можуть допомогти нам змінити Україну зсередини».  За власні кошти Микола Войтів організував  та оплатив транспортне перевезення дорогого медобладнання.

палата АТО

Завдяки співпраці  громадської організації «Управління нової генерації» з благодійною організацією «Міжнародна асоціація підтримки України» вдалося реалізувати цей важливий для кожної лікарні проект. Операційний директор фонду Тарас Дурбак підкреслив: «Сотні медичних закладів країни отримали  медичну гуманітарну допомогу медичного обладнання та інших необхідних  медзасобів для лікування та реабілітації поранених військових зони АТО за майже два роки нашої діяльності».

Понад тридцять тисяч пацієнтів у рік обслуговує Добромильська РНЛ, серед них  лише за минулий рік 85 учасників АТО та членів їхніх родин звернулося по меддопомогу. Тому створення «Палати для воїнів АТО» у лікарні  важливий проект й з інших міркувань – у палатах надаватимуть не тільки кращий рівень медобслуговування військовим, але й їхнім рідним.

палата АТО

Функції держави виконують небайдужі люди. Благодійна організація співпрацює з іноземними партнерами, які надають медобладнання,  розподіляють його у лікарні, які того найбільше потребують. Представник громадської організації реалізовує проект, який мав би фінансуватися з державних коштів. Країна волонтерів і добрих людей, тих, яким не байдуже, якою Україна буде завтра. Саме завдяки таким людям реалізовується багато добрих ініціатив, проте основне завдання – змусити державу працювати ефективно на благо людей. Сьогодні ініціатива відкриття «Палати учасників АТО» у Добромилі може мати гарний приклад для наслідування, бо нашим воїнам потрібна не тільки повага, але й увага їм та їхнім родичам. Бо вони ціною власного життя змінюють країну. Ініціатива громадської організації може бути реалізована й в інших медзакладах, важливо, не бути байдужим  і брати відповідальність.

Довідково:

ГО «Управління нової генерації» створена у 2009 році, основною діяльністю є  освітні, просвітні та благодійні проекти. Завдяки діяльності ГО було реалізовано ряд освітніх проектів для дітей, зокрема: «Англійська для дітей», «Фінансова грамота». Також ГО неодноразово підтримували Добромильську школу-інтернат, Добромильський дитячий будинок сімейного типу, Лаврівський дитячий будинок.

Діяльність благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» почалася з медичного Майдану. Голова фонду Ольга Чуйко-Дурбак організувала функціонування асоціації у п'яти країнах світу: Німеччині, Франції, Австрії, Словаччині та США. Асоціація відправила на безкоштовне лікування понад сотню постраждалих "майданівців" і військовослужбовців зони АТО до провідних клінік Франції, Австрії та Німеччини. Крім того, МАПУ постійно забезпечує постраждалих гуманітарною допомогою, медичним обладнанням, засобами медичного призначення, медикаментами, а також усім необхідним для тимчасово переміщених осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: