Правоохоронці готові забезпечити порядок та безпеку на травневі свята

Правоохоронна система Львівщини на період травневих свят перебуватиме у найвищому режимі готовності. Правопорядок у місті Львові та області у період із 28 квітня до 9-го травня спецслужби забезпечуватимуть цілодобово.

Про це, а також заходи безпеки у середу, 27 квітня, на прес-конференції розповіли голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, в.о. начальника Головного управління Національної поліції в області Дмитро Загарія та начальник обласного управління Служби Безпеки України Віктор Андрейчук.

"Сьогодні, враховуючи, що на Сході України фактично триває війна, є достатньо високий рівень терористичних загроз у місцях масових скупчень людей. І не виключено, що під час заходів окремі особи матимуть намір вчинити різні провокативні дії та дискредитувати Львівщину, - зазначив голова ОДА Олег Синютка. - Проте я запевняю мешканців, що правоохоронна система готова до будь-яких викликів та загроз, які можуть виникнути під час святкувань".

За словами керівника Національної поліції Львівщини Дмитра Загарії, на святковий період до патрулювання та охорони правопорядку залучать майже увесь особовий склад. Усі підрозділи поліції вже переведені у посилений режим готовності, задіяні також й необхідні служби, які відповідають за дотримання громадського спокою.

Також правоохоронці посилять охорону стратегічних, інфраструктурних та соціальних об’єктів, де може виникнути загроза можливих терористичних посягань. До слова, таких на Львівщині є понад 100.

Окрім цього, цілодобово за ситуацією слідкуватимуть підрозділи служби безпеки. Як розповів Віктор Андрейчук, вже посилено роботу антитерористичного центру, який на сьогодні є чи не найсучаснішим в Україні та дозволяє ідентифікувати зловмисників за лічені хвилини. Також забезпечено цілодобове функціонування оперативно-слідчої групи. Вона невідкладно здійснюватиме виїзди за повідомленнями, що надходять на телефони "довіри"  і "гарячої лінії" СБУ та інших правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: