Садовий досі приховує склад комітету, який вибиратиме міських перевізників

Членів комітету, який визначатиме перевізників на міські маршрути, приховують від громадськості. Міський голова Львова Андрій Садовий досі не відповів на вимогу забезпечити проведення публічного та прозорого конкурсу комітету із визначення міських перевізників. Таке звернення ще у березні подали депутати міської ради.

Як зазначав Дмитро Чунис, у міській раді таємно визначили склад комітету, який обиратиме перевізників, а нову транспортну схему хочуть впровадити потай від львів’ян.

Депутат переконаний у протиправності дій мерії, зважаючи й на те, що умови цьогорічного конкурсу на міські перевезення також не оголосили підприємствам-перевізникам. «Пояснення тому, що досі не повідомили умови тендеру для перевізників, одне – «корупція», – повідомив Дмитро Чунис.

У свою чергу приватні перевізники не можуть придбати новий транспорт, адже не знають, купівлю яких автобусів вимагатимуть на конкурсі. Зокрема директор компанії-перевізника «Успіх БМ» Юрій Мельник зауважив, що підприємство готове купувати транспорт, але не має впевненості, що через півроку у них не відберуть маршрути. «Сьогодні ми візьмемо кредити, а завтра мер незаконно розірве з нами угоду про перевезення. Ми вимагаємо прозорих умов, прозорих тендерів та чесної конкуренції», – додав Юрій Мельник.

Як раніше зазначав депутат міської ради Дмитро Чунис, "продовження такої кулуарної політики в царині транспорту неминуче призведе до колапсу перевезень, зростання тарифів та росту соціальної напруги в місті. Ми звертаємося до міського голови Андрія Садового та вимагаємо забезпечити проведення відкритого, публічного та прозорого конкурсу комітету із визначення перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування шляхом залучення фахових представників громадськості та депутатського корпусу Львівської міськради".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: