Як у Львові святкують Великдень

81

Бережемо традиції і святкуємо Великдень. Традиційно, у Львові проходять різні заходи зі святкування Великодня. Цього року центром Великодніх святкувань є різні локації міста – Шевченківський гай, пр Свободи, пл. Музейна тощо. Заплановані заходи і в мікрорайонах міста. Гості та мешканці міста зможуть взяти участь у традиційних забавах «Поливаний понеділок».

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

З нагоди великого свята Воскресіння Христового Музей народної архітектури та побуту у Львові (Шевченківський гай) запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні фестини «Великдень у гаю», які відбудуться 1-2 травня.

Потрапивши на територію музею, відвідувачі одразу будуть долучені до давньої традиційної гаївки «Кривий танець», рухаючись якою, потраплять у вир дійства.

На Фестинах запропоновані програми – «Дзень-дзелень-великий день», програма «Великодні зустрічі», святковий концерт «Світло Воскресіння», на яких водитимуть гаївки, веснянки, забави та розваги. Впродовж святкувань діятиме акція «Писанкові послання», відбудеться показ етно-колекцій українських дизайнерів, привітання від християнських спільнот, виступи фольклорних колективів, естрадних виконавців – Анни Кривути, Романа Ковальчука, Валерії Поліщук, та особливих гостей програми «Шпилястих кобзарів» та Марти Шпак. А також для молоді основною подією свята буде етно-дискотека за участю гуртів «Пашко – бенд», «Трой зілля» та dj KAAS, dj T-One.

На дитячій галявині для найменших учасників свята будуть проведені давні традиційні Великодні забави, гаївочки та діятиме інтерактивний проект «Малюємо звірів Марії Приймаченко». А галявина середньовічних лицарів запросить дітей на майстер-класи лицарських боїв та школу іконопису.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: