Сьогодні у Музеї етнографії та художнього промислу урочисто відкрили виставку робіт людей з вадами зору «Дивосвіт»

Сьогодні, 5 травня, у Музеї етнографії та художнього промислу ІН НАН України, що на пр. Свободи, 15, відкрили масштабну і оригінальну виставку робіт людей із вадами зору «Дивосвіт» з метою «відкрити очі зрячим на життя і творчість незрячих». Виставка триватиме впродовж травня і є безкоштовною. Запрошують усіх охочих.

«Хочу, щоб ми всі насолоджувалися тими учасниками, які є, хочу подякувати усім, хто має цей Божий дар і зумів передати Божу ласку у своїх малюнках, роботах, красивих композиціях. Бажаю, щоб доля усім вам посміхалася і усі були багаті, щасливі і здорові», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий під час відкриття виставки.

Метою виставки, як зазначають організатори, є допомогти пізнати і зрозуміти світ людини з особливими потребами через її творчість у сфері літератури, науки, співу, мистецтва тощо. Також – аби люди, які не мають проблем зі здоров’ям, зрозуміли, що проблеми – це лише випробування, можливість переоцінити своє життя і в жодному разі не опускати рук. А людям з інвалідністю – допомогти у такий спосіб знайти, реалізувати себе у житті.

Довідка

«Дивосвіт» – оригінальна у своєму роді виставка і за масштабами, і за підбором учасників – це люди з інвалідністю І, ІІ та ІІІ груп.  Учасниками виставки є понад 40 людей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ груп.

Експонуватимуться  роботи за такими категоріями: декоративно-ужиткове мистецтво (вишивка і ткацтво бісером, бісероплетіння, в’язання, гачкування, квілінг, декупаж, орігамі та аплікації, листівки, великодні крашанки), науково-педагогічна діяльність (книги, підручники, монографії, статті тощо), літературна творчість (збірки), пісенні доробки (диски) і спорт (різноманітні спортивні нагороди).

Виставку організовує Львівська обласна організація УТОС (українське товариство сліпих) спільно із спецбібліотекою ім. Т. Г. Шевченка Українського товариства сліпих, Музеєм етнографії та художнього промислу ІН НАН України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: