Москаль назвав причини, які змусили просити про відставку

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вирішив просити про відставку через "тютюнову мафію", яка переправляє цигарки з окупованих території у Євросоюз

Про це він написав у листі-зверненні до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Міжнародні злочинні угруповання, не бажаючи миритися із втратою надприбутків, будь-яким чином намагаються відновити системну контрабанду тютюнових виробів, використовуючи при цьому вплив українських політичних діячів і керівників окремих відомств", - вважає Москаль.

За його словами, у лютому цього року була спроба відновити на Закарпатській митниці так званий "інститут смотрящих", не допустити який вдалося завдяки активній позиції небайдужих громадян.

Москаль повідомив, що зараз у Києві та Київській області накопичилося близько двохсот вантажних автомобілів, завантажених сигаретами виробництва Гродненської тютюнової фабрики, тютюнових підприємств Молдови, Об’єднаних Арабських Еміратів та Російської Федерації.

"Частина товару – це цигарки під торговою маркою "Хамадей", що виробляються на тимчасово окупованій окремій території Донецької області, а також в окупованій Автономній Республіці Крим. Тютюнові вироби були завезені в Україну по корупційних схемах, деякі з них є контрафактною продукцією й підлягають знищенню, але потрапили на вторинний ринок", - повідомив очільник Закарпаття.

За його словами, "щоб фури з сигаретами потрапили в Євросоюз, потрібно замінити начальника Закарпатської митниці на "потрібного керівника", який буде працювати у визначеній схемі".

Також Москаль висловив невдоволення діями голови ДФС Романа Насірова, який "узявшись виконувати доручення (Гройсмана, - ред.), навіть не дочекався результатів службового розслідування, а вирішив просто звільнити керівника митниці й терміново призначити нового".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: