Російських бойовиків, які не хочуть воювати на Донбасі, лякають «дискредитацією»

З огляду на постійні бойові втрати та небезпеку відновлення активних бойових дій з наближенням так званої «літньої кампанії», зростає кількість військовослужбовців 1 та 2 АК ЗС РФ, які виявляють бажання повернутись до Росії.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Щоб стримати потік охочих повернутись до Росії, командування російських окупаційних військ погрожує звільняти їх «по дискредитації» (дострокове розірвання контракту з ініціативи командування без права на грошові виплати та соціальні пільги).

травня рапорти з проханням повернути їх до Росії написало троє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК. Командир 9 ошмсп мп полковник ЗС РФ Д.Бондарєв відмовився задовольнити прохання особового складу та ініціював переведення «бунтівників» до складу 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК.

Натомість 8 травня рапорт на повернення до Росії подав помічник начальника штабу 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ (позивний «Бєлий»), але командування полку, під загрозою дострокового розірвання контракту з втратою виплат і пільг, вимагає від нього відізвати рапорт та дочекатись планової заміни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: