Триває міжнародний фотоконкурс «Вікі любить Землю»

Протягом травня триває третій міжнародний фотоконкурс пам'яток природи «Вікі любить Землю».

Протягом травня триває третій міжнародний фотоконкурс пам'яток природи «Вікі любить Землю».

Метою конкурсу є поповнення Вікіпедії та інших інтернет-проектів Фонду Вікімедіа фотографіями природоохоронних територій світу, у тому числі України, створення найповнішої бази фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду, а також формування дбайливого ставлення до природи та захисту навколишнього середовища.

Конкурс триватиме до 31 травня і складається з національних конкурсів у понад 20 країнах. Кожна країна по завершенню конкурсу визначить десятку світлин-переможців, а вже з них міжнародне журі обере планетарного переможця. Передбачаються також й інші тематичні номінації.

Переможці національного етапу отримають цінні призи. Переможець міжнародного конкурсу виграє поїздку до Канади.

Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Протягом травня всі охочі можуть подати фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу.

Після завантаження на Вікісховище усі фотографії набувають вільної ліцензії Creative Commons, яка передбачає вільне використання за умови посилання на автора та джерело.

Для довідки:

Wiki Loves Earth – міжнародний (з 2014 року) фотоконкурс, уперше проведений 2013 року в Україні. У 2014 році серед фотографій 15 країн-учасниць перемогло фото Карпатського національного природного парку в Україні. Також Україна посіла перше місце за кількістю як завантажених фотографій у 2015 році. Усього за три роки існування конкурсу, учасники сфотографували 2470 об’єктів природно-заповідного фонду України, що становить 30% від представлених у списках, загалом зібрано понад 38,4 тис фотографій. Вікімедіа Україна – громадська організація, що підтримує в Україні проекти Вікімедіа, зокрема Вікіпедію, та організовує фотоконкурси «Вікі любить Землю» і «Вікі любить пам’ятки».

Е-адреса Оргкомітету [email protected]

FB https://www.facebook.com/wle.ua

Сайт http://wikilovesearth.org.ua/

ГО “Вікімедіа Україна”  [email protected]

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: