Антимонопольний комітет скасував термінову закупівлю Міноборони

Антимонопольний комітет 27 квітня зобов’язав Міністерство оборони відмінити переговорну процедуру закупівлі у ТОВ «Формстиль» наметів на суму 46,62 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть «Наші гроші».

АМКУ прийняв рішення за результатом розгляду двох скарг ТОВ «Сівертекс», яке вимагало визнати проведеною з порушенням МОУ переговорної процедури з ТОВ «Формстиль». Саме після цих переговорів міністерство 1 квітня акцептовано дві пропозиції фірми за шістьма лотами з закупівлі наметів марки УСТ-56 та УСБ-56.

В своїй скарзі ТОВ «Сівертекс» вказало, що 22 березня МОУ провело торги в системі електронних торгів «Prozorro» щоб визначити учасників переговорної процедури для

закупівлі військових наметів УСТ-56 та УСБ-56. В торгах, крім «Сівертекс» та «Формстиль», взяли участь також  ТОВ «Прилуцька фабрика «Корона» та ТОВ «Ди-Версія». Пізніше дві останні фірми від переговорів з МОУ відмовилися, а «Сівертекс» поскаржився, що його до цієї процедури не запросили.

Також фірма заявила, що «Формстиль» не відповідало кваліфікаційним умовам, які виставив замовник, а саме: на підтвердження наявності аналогічних угод для постачання наметів «Формстиль» надало копії договорів поставки спальних мішків та чохлів для шолому. А ці товари, на думку скаржника, мають відмінний від наметів код.

Колегія АМКУ встановила, що дійсно «Формстиль» подала для підтвердження наявності досвіду виконання необхідних робіт копії угод про постачання спальних мішків та угоду з ФОП Мосейчук про постачання чохлів для шоломів. АМКУ погодився, що ці товари мають інший код, ніж замовлені намети. Тому Міноборони допустило порушення під час проведення закупівлі, що є підставою для відміни результатів переговорів.

Зазначимо, що 1 квітня Міністерство оборони акцептувало пропозиції із закупівлі 1550 наметів УСБ-56 та 400 УСТ-56 на загальну суму 71,51 млн грн. Закупівля була проведена по переговорній процедурі, що в МОУ пояснили нагальною потребою в особливий період – товар потрібно було поставити до 30.06.2016 року. Всього переговори були проведені по 8 лотам, і по двом з ним акцептовано було пропозиції саме ТОВ «Сівертекст» на суму 24,89 млн грн. Фірма пропонувала поставити 650 санітарно-барачних наметів в Хмельницький та Одесу за ціною 38 298,00 грн./шт. По іншим шести лотам було акцептовано пропозиції «Формстиль».

Чернігівський «Сівертекс», створений у січні 2013 року, належить Олександру Лавренюку, який також володіє ПАТ виробничо-торгова фiрма «Сiверянка». З квітня директором фірми є Вікторія Лазаренко.

Вигравати тендери «Сівертекс» почав у липні 2014 року й відтоді отримав військових замовлень без конкурсу на 161,08 млн грн.

За даними колишнього замдиректора закупівельного департаменту Міноборони Неллі Стельмах, фірма займає монопольне положення на ринку з виготовлення нових палаток УСБ-56 і УСТ-56 для військових.

Фірму «Формстиль» з м. Носівка Чернігівської області записано на киянку Ганну Туманову, партнерку по ТОВ «Комунар-сервіс» Ольги Сергєєвої колишньої очільниці фракції Партії регіонів у Солом’янській райраді Києва.

Сергєєвій також належить ТОВ «Астра Люкс», яке постачає одяг для силових органів.

Директором «Формстилю» є Олександр Лупан, якому також належить ТОВ «Спецформ». У 2015 році він ішов у Носівську райраду Чернігівської обл. від Аграрної партії України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: