Геращенко відхрестився від оприлюднення персональних даних журналістів на сайті «Миротворець» (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

0d402c4ff8afacf93637cf185188b46c1457121957

Народний депутат, а за сумісництвом радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, якого звинуватили у розголошенні персональних даних журналістів, що були акредитовані в «ДНР-ЛНР», заявив, що не має до цього стосунку.

За його словами, ці дані могли оприлюднити хакери, які працюють на сайті «Миротворець».

«Я не підтримую подібного роду публікацій, я опублікував в своєму Фейсбуці інформацію, яку мені передали. Це інформація про співробітників міністерства пропаганди «Донецької народної республіки», - підкреслює Геращенко.

Натомість на своїй сторінці у Фейсбук Антон Генащенко написав: «Як нам захистити Україну від інформаційної агресії з боку Російської Федерації?

В результаті злому інформаційних баз маріонеткових бананових республік ЛНР / ДНР отримані унікальні документальні свідчення створення найпотужнішої пропагандистської машини, яка дорівнює за ступенем свого впливу гебельсівській або сталінській пропаганді.

Навіщо проливати кров на полях битв, якщо територію можна захопити, - захопивши уми громадян її населяють?

Водночас Україна на сьогодні залишається абсолютно беззахисною від інформаційної агресії з боку РФ.

В тому числі, через відсутність належної державної політики інформаційної безпеки», – написав Геращенко.

За його словами, відповідальні журналісти та відповідальні патріотичні українські ЗМІ повинні взяти справу щодо забезпечення інформаційної безпеки в свої руки і допомагати державі формулювати і реалізовувати державну політику в сфері захисту інформаційного простору.

«Зверніть увагу на те, як в доповіді Міністерства інформації ДНР названі українські засоби масової інформації - "ворожі".

Найбільше незручностей і проблем, судячи по звіту, їм там доставляють українські сайти "ОстроВ" і "Наш Край".

Для того, щоб впливати на свідомість громадян і не давати їм чути слово правди в соціальних мережах, тільки в ДНР, створено понад 1000 фейковий акаунтів.

Ми у відповідь поки протиставляємо лише дії окремих журналістів і волонтерів, які не були  підтримані і не були направлені державою, оскільки будь-які спроби сформулювати держполітику в сфері безпеки закінчується потоками взаємних звинувачень.

Упевнений, що іншого шляху, окрім як об'єднання зусиль громадянського суспільства, патріотично налаштованих журналістів і оновленого держави з метою захисту інформаційної безпеки України у нас немає!» – написав Геращенко.

Нагадаємо, напередодні сайт «Миротворець»  виставив у публічний доступ персональні дані всіх журналістів, які отримували акредитацію в так званих «ДНР/ЛНР», назвавши їх людьми, які «співпрацюють з терористами». Сайт оприлюднив контактні дані працівників ЗМІ, тож після цього журналісти почали отримувати на електронні скриньки та телефони погрози та звинувачення у зраді Україні.

Водночас відомий український журналіст та публіцист Віталій Портников гостро відреагував на заяву журналістів, акредитованих в «ДНР-ЛНР», через публікацію їхніх персональних даних на сайті «Миротворець». Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій ізраїльський журналіст акредитується при "міністерстві інформації" адміністрації ХАМАС в секторі Газа. Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій грузинський журналіст акредитується при владі Абхазії і Південної Осетії. Але право українських ЗМІ акредитуватися при "ДНР" та "ЛНР" чомусь не викликає сумніву у частини моїх колег», – написав Портников.

Відреагував на нинішній скандал навколо оприлюднення персональних даних журналістів на сайті «Миротворець» український дипломат, колишній Генеральний консул України у Стамбулі Богдан Яременко.

«Не люблю полювання на відьом. Проти оприлюднення персональних даних без дозволу.

Але є у мене тим часом малюсіньке риторичне питання до обурених журналістів: а що, надавати паспортні дані для акредитації в терористичних «ДНР/ЛНР» нестрашно і нормально, а оприлюднення того самого в мережі - страшно і ненормально?» – написав Богдан Яременко на своїй сторінці у Фейсбук.

Відео: Еспресо ТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: