Ізраїльський журналіст ніколи б не акредитувався при «міністерстві інформації» ХАМАС, – Портников

Відомий український журналіст та публіцист Віталій Портников гостро відреагував на заяву журналістів, акредитованих в «ДНР-ЛНР», через публікацію їхніх персональних даних на сайті «Миротворець».

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій ізраїльський журналіст акредитується при "міністерстві інформації" адміністрації ХАМАС в секторі Газа. Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій грузинський журналіст акредитується при владі Абхазії і Південної Осетії. Але право українських ЗМІ акредитуватися при "ДНР" та "ЛНР" чомусь не викликає сумніву у частини моїх колег», – написав Портников.

На його думку, відбувається підміна понять.

«Так ось, дорогі мої, у вас немає такого права - скільки заяв і петицій ви б не підписували. Ані громадянського, ані професійного, ані людського. У вас є лише одне право - право на лицемірство і дворушництво, яким ви підміняєте чесну журналістику. Саме завдяки цій підміні, у якій живуть тисячі ваших глядачів, читачів і слухачів, ми і продовжуємо знаходитись в океані брехні. Саме ви створили систему, в якій брехня - це правда, приватне - це громадське, зрада - це професійний обов'язок», – зазначив журналіст.

Він переконаний, так не можна.

«Не можна акредитуватися в міністерствах колабораціоністів і запевняти, що це для блага читачів. Не можна стверджувати, що якщо іноземцям можна, то вам - і поготів. Ви тут не іноземці, ви тут - громадяни. Вам повинно бути соромно хоч іноді. Хоча б вдома, якщо не в ваших редакціях.

Я, чесно кажучи, втомився перебувати в одному професійному цеху із лицемірами. Ваша брехня - пляма на нас усіх. Саме через вас доводиться роками вислуховувати докори в лицемірстві і продажності. Ви йдете в бізнес, в депутати, в активісти - а ми залишаємося в забрудненій вами професії. Але є межа, яку не можна переходити навіть вам - це кордони нашого суверенітету, межа між життям і смертю, стандарти професійної та національної честі», – написав Портников.

Нагадаємо, напередодні сайт «Миротворець»  виставив у публічний доступ персональні дані всіх журналістів, які отримували акредитацію в так званих «ДНР/ЛНР», назвавши їх людьми, які «співпрацюють з терористами».

Натомість, Народний депутат, а за сумісництвом радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, якого звинуватили у розголошенні персональних даних журналістів, що були акредитовані в «ДНР-ЛНР», заявив, що не має до цього стосунку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: