Міністерство оборони із наявних стоматкабінетів для зони АТО виділило менше 10%, – лікар

Микола Угрин

Із наявних у Міністерства оборони України 40 пересувних стоматологічних кабінетів для зони АТО виділили лише три.

Про це на спеціальній прес-конференції повідомив голова Національної лікарської ради Мирон Угрин, повідомляє Львівський прес-клуб.

У відомстві довго не бажали виділяти наявні стоматкабінети для воїнів АТО. Лише після численних звернень волонтерів до Ради національної безпеки та оборони відповідний наказ підписав Президент Петро Порошенко. Але Міноборони виділило лише 3 комплекси.

Також Микола Угрин повідомив, що у зоні проведення АТО 95% бійців не пройшли належного стоматологічного лікування. Держава також не має бажання звертати увагу на реабілітацію українських воїнів, які повернулися зі Сходу.

Я оперував в Києві сорокарічного комбата, якому чеченці у полоні вибили всі зуби. Йому держава гарантує два повних знімних протези "у склянку". А за іншого методу імплантації ця людина повернулася би до нормального способу життя,
– пояснив лікар.

Загалом прес-конференція була присвячена темі «Як перейти від державного адміністративного до державно-громадського управління охороною здоров’я. Що дасть медикам і пацієнтам лікарське самоврядування?» На ній лікарі-волонтери, на прикладі своїх дій у зоні АТО, доводили, що добровільна ініціатива громадян може реформувати медицину краще, ніж державні реформи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: