У Львові складним підліткам пропонують безкоштовний WI-FI та допомогу психологів

У Львові розпочав працювати Центр пробації для неповнолітніх - спеціальний заклад для підлітків, які перебувають у конфлікті з законом. Тут у формі тренінгів, майстер-класів та спілкування з дітьми працюватимуть психологи, священики, соціальні фахівці та педагоги, про це повідомляє Самопоміч. Пульс міста.

Центр задуманий в рамках реформування ювенальної юстиції для того, щоб підліток, який вчинив правопорушення, мав шанс через програму реабілітації в умовах побуту вести своє життя і проводити корекційну програму, а не отримувати покарання і сидіти за ґратами.

Як альтернативу дітям, які за вироком суду отримали умовний термін покарання, рекомендують відвідувати цей центр. Спеціалісти дійшли висновку, що позбавлення волі не виправляє дітей, а навпаки шкодить психіці.

«Покарання не приводить до того, що дитина виправляється. Лише методом корекційних програм, роботи з психологом, культурними та розважальними заходами, спільними поїздками ми можемо дитині допомогти подолати цю ситуацію, а також, найважливіше, - не допустити того, щоб дитина вчинила повторний злочин», - запевняє психолог Центру Галина Липак.

У такий спосіб Львів пропагує впровадження нових стандартів вирішення проблем складних підлітків, адже в Україні центрів, які б об’єднували психологів, священників, соціальних працівників та волонтерів довкола проблем дитини на разі одиниці. А ще підліткам пропонують безкоштовний WI-FI.

Центр створений за фінансової підтримки Уряду Канади. Працює по буднях з 09.00 до 18.00 год. за адресою м.Львів, вул. Личаківська, 47.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: