У ЄС засудили злив даних про українських журналістів, які працювали за акредитацією «ЛДНР»

Посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінський упевнений, що публікація сайтом «Миротворець» інформації про українських журналістів, які працювали за акредитацією так званих «ДНР» та «ЛНР», порушує міжнародні норми та українське законодавство.

Посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінський упевнений, що публікація сайтом «Миротворець» інформації про українських журналістів, які працювали за акредитацією так званих «ДНР» та «ЛНР», порушує міжнародні норми та українське законодавство. Про це він повідомив «Європейській правді».

Ці дії порушують міжнародні стандарти захисту персональних даних, а також  не відповідають українському Закону про захист персональних даних, а також наражають на ризик самих журналістів,
– заявив Томбінський.

Посол вважає, що відповідальність за вирішення конфлікту та убезпечення українських медійників лежить на українській владі.

Нагадаємо, сайт «Миротворець» опублікував персональні дані представників українських ЗМІ, які працювали на окупованій території за акредитацією терористичих організацій «ДНР» та «ЛНР».

У зумисній публікації персональних даних звинуватили народного депутата Антона Геращенка. Він, у свою чергу, відхрестився від подібних заяв, запевнивши, що сам проти оприлюднення персональних даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: