Україна стала однією зі світових лідерів з кількості переселенців

У рейтингу нашу країну випереджають лише Ємен, Сирія та Ірак. Про це йдеться в звіті Норвезької ради у справах біженців (NRC) та моніторингового центру з внутрішньо переміщеним особам (IDMC).

За даними організацій, протягом 2015 року через війну в Донбасі статус внутрішньо переміщених осіб отримали 942 тисячі чоловік. Всього в Україні зафіксовано 1,7 мільйона переселенців, - пише Deutsche Welle.

У 2015 році в Ємені, Сирії і Іраку зареєстровано понад 4,6 мільйона переселенців. У всьому світі кількість внутрішньо переміщених осіб в минулому році збільшилася на 8,6 мільйона чоловік.

Зараз в світі налічується 40,8 мільйона чоловік, які через конфлікти залишили свої будинки в пошуках безпечного місця для життя. Ці дані не включають осіб, які покинули межі своїх країн.

«Це найвищі показники, які коли-небудь були зафіксовані», - констатує голова Норвезького ради з питань біженців Ян Егеланд.

За даними Організацій, п'ять країн - Колумбія, Демократична Республіка Конго, Ірак, Південний Судан і Судан - з 2003 року незмінно перебувають в списку десяти країн з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Водночас, варто пам'ятати, що українська офіційна статистика суттєво відрізняється від реального стану справ, адже чимало з вимушених переселенців не бажають реєструватись в якості ВПО.

Нагадаємо, що вже завтра у Львові протягом міжнародної конференції обговорять тему українських переселенців та їхньої інтеграції у нові громади. Детальніше читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: