Фіскальна служба це держава в державі, – Ляпіна

Державна регуляторна служби України не може суттєво спростити податкову звітність для підприємців, бо не має відповідних повноважень. Про це під час брифінгу у Львові заявила голова служби Ксенія Ляпіна.

«Ми маємо можливості зупиняти нормативі окремих міністерств і відомств, але на жаль фіскальна служба сьогодні це держава в державі. Щодо фіскальної служби ми таких можливостей не маємо. Всі їхні акти, всі звіти, вони всі передбачені законами, вони обклалися законами на кожний «чих» життя і тому є такі зайві папери, звітність» - розповіла Ксенія Ляпіна. За її словами скасувати звітність Служба не може, максимум чого вдалося домогтися, це її спрощення шляхом переведення в електронну форму, проте й ця система не працює так як потрібно. «От вчора в Києві впав сервер коли масово пішла  звітність, і всі побігли з флешками в податкову здавати ці звіти. Це питання  загального головотяпства, коли всі не допрацьовують. Недопрацьовують  розробники програмного забезпечення, фіскали, які приймають сирий продукт і запускають його в життя. В результаті виникають скандали, нерви, витрачаються зайві кошти і підприємці потім не відчувають позитиву, тому що один такий випадок з падінням серверу перекреслює всі напрацювання по дерегуляції за кілька місяців» - констатувала Ксенія Ляпіна.

«Ми завалили кабмін зверненнями з вимогою повернути функцію реалізації державної політики в сфері підтримки підприємництва до державної регуляторної служби тому що зараз її повноваження обмежені. Ми вважаємо це несправедливістю бо вагома функція держави втрачена. Міністерство економіки може розробляти стратегію розвитку малого і середнього  підприємництва, але інструментів реалізації, як і виконавця у нього немає. До нас звертається бізнес з усієї України а інструментів щоб допомогти немає. У нас звязані руки. В мене була зустріч з Кубівим і я намагався його переконати. Тому я закликаю підприємців, закидайте кабмін зверненнями щоб повернути  функцію реалізацію державної регуляторної політики в сфері розвитку та підтримки підприємництва регуляторній службі» - додав голова Громадської ради при Державній регуляторній службі України, голова Всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємництва» Сергій Доротич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: