Конкурс за кращу арт-інсталяцію на місці пам'ятника Леніну в Києві виграла мексиканка

Мексиканська художниця Синтію Гутьєрес виграла конкурс за кращий проект інтервенції на місці колишнього пам'ятника Леніну в Києві.

Мексиканська художниця Синтію Гутьєрес виграла конкурс за кращий проект інтервенції на місці колишнього пам'ятника Леніну в Києві, передає УНН з посиланням на повідомлення платформи культурних ініціатив "Ізоляція".

Зазначається, що Синтія Гутьєрес, мисткиня з Гвадалахари, запропонувала побудувати навколо постаменту сходи, щоб кожна людина відчула рух історичних символів — від піднесення до занепаду та забуття.

“Моя робота має на меті поставити під сумнів усталені схеми, що нас оточують”, — пояснила художниця Синтія Ґутьєрес.

Вона сподівається, що її проект спровокує дискусію та рефлексію щодо нав’язування пам’яті, системних помилок, порожнечі, ідентичності та захоплення простору.

“Інсталяція під назвою Населяючи тіні (Inhabiting Shadows) постане навколо постаменту на місці пам’ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка в Києві на початку липня під час проведення проекту Суспільна угода”, — йдеться в повідомленні.

Додається, що за час проведення конкурсу було отримано 21 заявку від художників та мистецьких колективів з усього світу: 8 з України, 2 з Мексики, по одному з Польщі, Болгарії, Чилі, Іспанії, Бельгії, Латвії, Таїланду, Киргизстану, Росії, Нідерландів та Швейцарії. Серед індивідуальних митців — 6 жінок та 13 чоловіків.

Нагадаємо, пам’ятник Леніну на Бессарабській площі знесли активісти ще в 2013 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: