На Львівщині хочуть створити «регуляторний хаб»

На Львівщині буде створено «регуляторний хаб», у якому будуть реалізовані нові європейські методики у сфері регулювання бізнесу. Про це під час брифінгу у Львові повідомила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

За її словами такі методики важливі в контексті проведення децентралізації, адже частина повноважень у сфері регулювання підприємництва буде передана місцевим громадам і працівники органів державної влади та місцевого самоврядування мають бути до цього готові. Сьогодні для них у Львові проводять семінар під час якого навчають рахувати витрати бізнесу за допомогою М-тесту. В його основі  лежить методика обчислення стандартних витрат малого підприємництва на виконання конкретного регуляторного акту. Результати М-Тесту дозволяють обґрунтувати варіанти пом’якшення адміністративного навантаження на малий бізнес.

Такі навчання вже провели в усіх міністерствах, а серед регіонів першою стала Львівщина.

«Тут, на наш погляд, достатньо високий інтелектуальний потенціал, є цікаві університети, як, наприклад, Український католицький університет, де готують фахівців уже нового рівня. І ми дуже розраховуємо, що вони як експерти будуть допомагати об’єднаним громадам розробляти нові типові регулювання, супроводжувати їх прогнозами, аналізами, діалогом з громадою. І, відповідно, ці напрацьовані кейси будуть розповсюджуватися на інші громади» - сказала Ксенія Ляпіна. Вона додала, що семінар покликаний виробити системні рішення, наслідком яких буде зменшена кількості дозволів для бізнесу та усунення перешкод для підприємницької діяльності. В майбутньому такі ж навчання проведуть і для бізнес-спільноти.

Як розповіла директор Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ) Тамара Соляник пілотна програма на Львівщині розпочалася ще в минулому році і розрахована на п’ять років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: