«Тортурне правусуддя». Суд РФ не визнає, що полтів’язня Костенка катували у ФСБ

Північно-кавказький окружний військовий суд (ПКОВС) відмовив у задоволенні скарги українця Олександра Костенка з приводу припинення справи «Костенко проти ФСБ» (про тортури, застосовані до кримського майданівця).

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Дмитро Сотников.

«Щойно завершилося судове засідання у ПКОВСі у Ростові-на-Дону за моєю апеляційною скаргою на припинення провадження за справою «Костенко проти ФСБ». Суддя, не мудруючи лукаво, заявив, що відмовляє мені у задоволенні скарги, оскільки іншої судової практики в Росії не склалося», - пише Сотников.

За його словами, російський суд у даному випадку створює замкнутий круг неправосудності. Виходить, що коли людину засуджено, і при цьому в ході слідства до неї застосовувалися тортури, то її позбавлено можливості притягнути до відповідальності посадовців, що катували її,  якщо суд, що ухвалив вирок, не встановив цих фактів. А суд, у свою чергу, не може їх встановити, якщо держзвинувачення, заперечуючи за фактами тортур, апелює до постанови про відмову в порушенні справ на співробітників. Абсурдом є й те, що у відповідь на скаргу за фактом відмови у порушенні кримінальної справи суди посилаються на вирок, що відбувся.

«Йдеться про практику залучення будь-яких співробітників після виголошення вироку. Тобто «тортурне правосуддя», - резюмує адвокат, пояснюючи аргументацію відмови, що «іншої судової практики в Росії не склалося».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: