Вакансія директора Львів ТБ. Дебати претендентів

ЛЬвів ТБ

12 травня відбулось друге засідання конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду директора комунального підприємства Львівської обласної ради «Телекомпанія «Львів-ТБ». ІА «Дивись.info» опитала претендентів на посаду диреткора Львів ТБ, аби зрозуміти їхню стратегію та цілі.

Сьогодні, 12 травня, відбулось друге засідання конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду директора комунального підприємства Львівської обласної ради «Телекомпанія «Львів-ТБ». ІА «Дивись.info» опитала претендентів на посаду директора Львів ТБ, аби зрозуміти їхню стратегію та цілі.

На посаду подались п'ять кандидатів, котрі сьогодні презентували стратегію розвитку і бачення майбутнього каналу, після чого комісія вибере кандидата, якого затвердять на сесії ЛОР.

Серед претендентів:

- Віталій Новосад, 38 років, керівник ТОВ «К2 Медіа» займається видавництвом газет та журналів, рекламою, а також маркетинговими дослідженнями;

- Юрій Маркевич, 40 років, екс-редактор Львівської ОДТРК, останнім часом працював у готельному бізнесі;

- Ольга Цап, 41 рік, завідувачка навчально-практичного центру медійних технологій, інституту права і психології НУ «Львівська політехніка»;

- Тарас Пастернак, 40 років, колишній редактор Львівської ОДТРК;

- Тарас Каляндрук, 43 роки, заступник директора творчо-виробничого об'єднання програм військово-патріотичного мовлення Львівської дирекції НТКУ, член НСЖУ.

Напередодні засідання комісії ІА Дивись.info провела з кожним претендентом своєрідні дебати, аби зрозуміти, чим вони мотивовані і з якими ідеями та принципами вони йдуть на цю посаду.

Основні шляхи розвитку каналу

Новосад Віталій

Віталій Новосад

Новосад: канал повинен формувати політику співпраці з креативним кластером міста Львова, що дозволить продукувати якісний продукт і стане конкурентним з іншими каналами. Доступність жителям Львівщини, адже цей регіон основний інформпривід. Провести штатний розпис каналу.

Маркевич: ребрендинг каналу, інша назва, щоб не було асоціації з ТРК Львів, занесення каналу до всіх провайдерів, завоювання кабельного телебачення, популяризація каналу у Львові за рахунок зовнішніх носіїв реклами, а саме новими програмами.

Цап: реалізація суспільно-соціальних проектів, що створить імідж на ринку телевізійних послуг. Канал має бути цікавим східному регіону в плані патріотичного виховання.

Каляндрук: канал буде розвиватися в культурному і науковому напрямку, створення документалістики, фільмів і новин.

Пастернак: створення якісного продукту, ребрендинг і презентувати громаді.

Мотивація претендентів на посаду директора

Новосад: з 2007 року працюю як незалежний продюсер, що дозволило назбирати базу клієнтів, присутній досвід на телебаченні, який хочу реалізувати на каналі.

Юрій Маркевич

Юрій Маркевич

Маркевич: люблю працювати у медійній сфері, адже людина тоді задоволена коли вона робить улюблену роботу і отримує за це гроші.

Цап: я журналіст і хочу щоб у Львові був конкурентно спроможний канал, в якому було присутнє збереження національної ідентичності.

Каляндрук: ще в 90-х, коли показували Львів ТБ воно щось вартувало, а зараз нічого, тому потрібно щось з цим зробити.

Пастернак: великий досвід продюсерської діяльності дає мені можливість використати це в розвиток каналу.

Фінансування каналу

Новосад: канал має бути до фінансованим, але перед тим потрібно провести об'єктивний аудит каналу, все фінансування має йти від успішності каналу.

Маркевич: якщо розвинути бренд і хорошу програмну сітку, тоді буде інвестиції від реклами. Найкращий варіант все робити за рахунок бартеру, і можливо підтримки обласного рівня і депутатів від Львівщини у ВР, також з підприємцями, які допоможуть на добровільних основах.

Ольга Цап

Ольга Цап

Цап: на розвиток в каналу коштів на разі немає. Станом на сьогодні, кількість програм яка виходить на каналі вимагає певної оптимізації. Є чотири програми які мають одну і ту саму концепцію. Якщо ми зможемо оптимізувати з чотирьох програм зробивши дві, але кращі, це полегшить бюджет, який зможемо використати на розвиток каналу.

Каляндрук: підписана угода з Світовим Конгресом Українців, котре буле виділяти грантові кошти.

Пастернак: з трудовим колективом визначиться концепція роботи, що дозволить підписати угоду з власником, що визначить суму коштів. Якщо буде рване фінансування - тут дамо, там не дамо, то нічого не зміниться, і навіть Савік Шустер не поможе.

Боротьба з депутатською цензурою

Новосад: має бути підписана редакційна політика з власником каналу та редакцією, в які має бути прописана діяльність за гроші ЛОР. Щоб депутати не використовували канал на виробництво низькопробних програм, тому має бути прописана певна кількість годин для об'єктивних новин діяльності ради.

Маркевич: для депутатів буде відведений час, у все інше вони не повинні втручатися.

Цап: хоч канал не є комерційним, потрібно щоб він виконував важливу соціально функцію, щоб спільно журналісти і депутати були тим локомотивом, які будуть ініціювати і допомагати суспільству.

Тарас Каляндрук

Тарас Каляндрук

Каляндрук: принципи роботи каналу буде рівняти на зразок BBC, адже в них немає цієї проблеми - як цензура.

Пастернак: хоч я є аполітичним, але канал буде співпрацювати з ЛОР, в іншому випадку канал буде похований.

Можливі зміни за рік після затвердження на посаду

Новосад: прийнята стратегія, ребрендинг, зарплата мінімум 5 тисяч гривень. Канал за перший рік має заробити від комерційної діяльності 1-1,5 мільйон гривень.

Маркевич: відкриття 12 нових проектів різних напрямків, які будуть мати окреме спонсорство, створення телефільмів.

Цап: все залежатиме від багатьох чинників, як ми активно будемо напрацьовувати, як ретельно будуть виділятися кошти, і як швидко ми будемо їх заробляти. В підсумку сформуємо фаховий колектив, тісна співпраця з ЛОР і виробництво якісного телепродукту.

Каляндрук: цілком новий контент.

Тарас Пастернак

Тарас Пастернак

Пастернак: щорічно в країні відбуваються певні зміни, тому не можу прогнозувати, що буде з каналом.

Перечитавши відповіді претендентів, можна побачити, що хтось робить ставку на ребрендинг, новий контент, і залучення інвестицій з інших джерел, що полегшить обласний бюджет. Кожен з вище перечислених людей має певний ступінь розуміння ситуації і його проблеми та реальні шляхи його розвитку, тому комісія має обрати адміністративну і господарську людину, котра буде піднімати важливу соціальну роль на Львівщині для суспільства.

Шумак Юрій

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: