Янукович буде свідчити через скайп у справі екс-беркутівців

Екс-президент України Віктор Янукович погодився дати свідчення у справі колишніх силовиків спецпідрозділу «Беркут». Їх підозрюють у вбивстві 48 учасників Євромайдану.

Про це на засіданні сказав адвокат Олександр Горошинський, передає журналіст «Радіо Свобода» Михайло Штекель.

«11 квітня адвокат зустрічався в Москві із Януковичем і той погодився дати покази через відео», — написав Штекель у Twitter.

За словами адвоката, Януковичу нібито відомі обставини того, «що відбувалося 20 лютого в центрі Києва, і він хоче про це розповісти».

Також захист екс-беркутівців надав суду відеозапис із зустрічі з Януковичем у Москві. Наразі суд приймає рішення, чи задовольняти клопотання про допит Януковича в якості свідка.

Раніше суд відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янишевського, Сергія Тамтури і Олександра Маринченка про повернення обвинувального акта прокуратурі для доопрацювання.

Нагадаємо, Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року. Відтоді він переховується на території Росії.

За даними ГПУ, проти Януковича порушено п’ять кримінальних проваджень: щодо Межигір’я, Сухолуччя, злочинів на Майдані, створення злочинної організації, а також про приватизацію Укртелекому.

6 серпня 2015 року ГПУ оприлюднила повістку екс-президенту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: