Європейський експерт закликає створити в Україні фонд енергоефективності житлових будинків

Європейський Союз підтримує кроки Уряду України щодо подальшого реформування енергоефективності країни.

Про це наголосив керівник Групи підтримки України Пітер Вагнер під час ІІ Форуму енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель», що відбувається 12 травня у Києві.

Європейський експерт наголосив, що ЄС та Уряд України мають тривалу історію співпраці у питаннях енергоефективності.

«Чимало стратегічних кроків зроблено Урядом України останнім часом. Важливе завдання – сприяти інвестиціям в енергоефективність на місцевому рівні», - зазначив Вагнер.

За його словами, ЄС співпрацює з Україною за двома напрямками – як активний інвестор енергоефективних проектив та у питаннях розробки відповідного законодавства.

«Ми плануємо продовжити цю співпрацю. Серед важливих напрямків співпраці із Урядом України та громадянським суспільством бачу опрацювання законопроектів про облік газу та води,  а також – про енергоефективність будівель. Також ключове питання – створення фонду енергоефективності житлових будинків. Сподіваюся досягнемо успіху.  Це сприятиме підвищенню енергоефективності України і кожного громадянина. Запевняю що ЄС буде надалі підтримувати Україну», - наголосив Вагнер.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: