За 4 роки Україна зможе відмовитися від імпорту газу, - Насалик

За 4 роки у разі реалізації правильних і програм Україна не буде імпортувати газ з жодної країни, ні Європи, ні РФ. Про це заявив глава Міненерговугілля Ігор Насалик.

За 4 роки у разі реалізації правильних і програм Україна не буде імпортувати газ з жодної країни, ні Європи, ні РФ. Про це заявив глава Міненерговугілля Ігор Насалик, повідомляє 112 канал.

За його словами, сьогодні при Міністерстві палива та енергетики працює робоча група наших українських фахівців з Національного університету нафти і газу України, це представники всієї наукового середовища, в тому числі професори, доценти, інші вчені, які відзначені преміями, які можуть адаптувати систему видобутку до наших умов

«За 4 роки правильних дій і програм, ми прийдемо до того, що Україна не буде імпортувати газ з жодної країни ні Європи, ні РФ. Ми йдемо двома шляхами, перший - це збільшення видобутку вуглеводнів, другий шлях - це енергоефективність», - заявив міністр.

«Якщо ми підемо цим шляхом, то 3-4 роки нам достатньо для того, щоб повністю забезпечувати свої потреби в енергоносіях, мається на увазі газ. Я не можу сказати на сьогоднішній день про нафту, тому що там більш глибокі і більш широкі проблеми», - зазначив Насалик.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: