Генштаб реформують за стандартами НАТО

До кінця 2019 року відбудеться реформування Генерального штабу Збройних Сил України, в ході якого в діяльність головного та інших органів військового управління будуть впроваджені принципи, прийняті в державах – членах НАТО.

Про це 13 травня повідомив на брифінгу у Клубі Кабінету Міністрів України заступник Міністра оборони України – керівник апарату генерал-лейтенант Олександр Дублян, інформує прес-служба КМ.

Він зазначив, що протягом 2016 – 2017 років будуть проведені реорганізаційні заходи управлінської вертикалі Головного управління персоналу (J1), Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу (J5), створені Головне управління логістики (J4) та Головне управління підготовки (J7). Набуде спроможностей Командування сил спеціальних операцій. До кінця 2018 року буде завершено створення Командування сил Логістики.

«На завершальному етапі реформування до кінця 2019 року буде завершено створення оновлених структур органів управління за J-структурою. За результатами цих заходів буде побудовано збалансовану за обсягами завдань, більш ефективну структуру Генерального штабу Збройних Сил України», – наголосив генерал-лейтенант Олександр Дублян.

Заступник Міністра оборони України – керівник апарату підкреслив, що в ході реформ буде чітко розмежовано повноваження та відповідальність між органами військового управління, уточнено функції і завдання, посилено персональну відповідальності військовослужбовців за прийняті рішення, особисті дії або бездіяльність при виконанні покладених завдань. При цьому управлінські повноваження буде делеговано на якомога нижчий рівень.

«До кінця 2020 року завершиться реформування і перехід на стандарти провідних армій світу всіх Збройних Сил України», – повідомив Олександр Дублян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: